Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

8-o8-o

Ještě než jsem začal číst, napadala mne slovo hodnocení této myšlenky a následně i textu blogu, jenže ta by mne okamžitě vyřadila z provozu. Jak to tedy komentovat?

Tohle je škoda komentovat, škoda času, škoda slov, protože ....... je věčná.

0 0
možnosti
BH

Komunista a ekonomie=bida!

1 0
možnosti
Foto

Ale nepodmineny příjem se netýká jen nezaměstnaných, ale také zaměstnaných. Je to dobrý nápad. Pomohlo by to srovnat platy mezi Českem a Německem R^

0 2
možnosti
MB

Miroslave, nechme bokem, z čeho by se to hradilo. K čemu by to tak asi bylo dobré ? Nápadů je více - Německo doženeme tak, že všechny naše průměrné platy budou nadprůměrné a podobně to bude s důchody. Jak jednoduché. I nová hesla bych dal - Nepracuj = Nárokuj ! Volte Konečnou - To je naše konečná :-)

6 0
možnosti
LC

Před pár dny jsem tu někde psal, že zrovna tahle hovadina nenapadala ani komunisty. Ale vidím, že komunisti se už v Bruselu v revoluční teorii dovzdělali.

4 0
možnosti
ZH

Vždyť je to ryze komunistická myšlenka - rovnoměrně rozdělit bídu...

1 0
možnosti
VH

Pokud se budeme bavit o skutečném nepodmíněném příjmu (ne o jakémsi paskvilu), jak by měl být v současných podmínkách ČR vysoký??? Rozumí se: nebudou jiné sociální dávky, včetně důchodů.

0 0
možnosti
VH

"Nepodmíněný příjem by pak mohl doplnit tuto záchrannou síť o další vrstvu posílení postavení občanů vůči firmám a přinutit je tak k dalšímu zvyšování mezd."

Tomuto odstavci nemohu rozuměn jinak, než že:

- nepodmíněný příjem by byl podmíněn potřebou sociální podpory (neboli zvýšením této podpory)

- lze reálně uskutečnit jen okradením zahraničních akcionářů

- vysoká podpora zajistí vyšší platy (příjmy si ti hnusní kapitalisté nahvízdají)

- paní Konečná považuje růst příjmů obyvatel za perpetuum mobile.

3 0
možnosti
VH

Jaké pozice (stračí příkladmo tři, čtyři) považujete za nedůstojné? Jsou potřebné? A kdo je má vykonávat?

Rád bych viděl toho odporného kapitalistu, který láká nezaměstnané na zbytečnou pozici (a stát /daňový poplatník/ i zbytečné pozice platí výborně).

Odtékají dividendy a vy chcete odtok zastavit (ve prospěch NP)? Tedy bez náhrady podniky znárodnit? Že nevadil přítok investic!!

Mimochodem: Máte představu, jak dopadnou třeba automobilky bez podpory matek??

2 0
možnosti
VH

oprava: ...(stačí příkladmo ...)

0 0
možnosti
VH

".... (se) vyplácel skupině .... vybraných nezaměstnaných jednotlivců nepodmíněný příjem ve výši 560 euro. Výzkum prokázal hlavní přínos tohoto opatření, a to skutečnost, že lidé, kteří ho dostávali, byli jednoduše řečeno šťastnější."

Přeložme si to: Ten údajný nepodmíněný příjem byl vyplácen nezaměstnaným. Jednalo se tedy jen o jinak definovanou dávku v nezaměstnanosti. A protože byla mimořádně vysoká, byli příjemci této sociální dávky šťastní jak prase.

3 0
možnosti
ZH

Ale k práci je to nepřimělo. Takže mě udivují úvahy o tom, že to kohokoliv k nějaké (společností oceňované - co to je???) práci přiměje. Kulový...

1 0
možnosti
JL

Pani Konecna nebyla ve skole, kdyz se mluvilo o Sokratovi. Ten jiz 800let pred nasm letopoctem nas ucil, ze demokracii znici obcane, kteri budou chtil po te demokracii vic a vic.

Asi take nestudovala Marxuv Kapital. Zde i on ten vysneny cil spolecnosti postavil na technologicke bazi. Vubec nam nevysvetloval "lidske sneni" jako zaklad pokroku.

Pani Konecna je "myslitelkou" nove ery. Uci nas byt "Janosikem", ktery take bahatym bral a chudym chtel davat. (jen co zbylo)

Uzasne....!! Skoda, ze jsem na konci sveho zivota. Znam pomalou praci politiku. Tak se toho asi nedockam.

3 0
možnosti
MB

Franz Lehár napsal oblíbenou - Země úsměvů. Já netušil, že to bude o naší ČR ! Komunisté docela vehementně usilovali 41 let o to, aby zahraničním investorům připravili docela levný výprodej našeho NH. Až se jim to podařilo, tak za 30 let od revoluce zjišťují, o jaké prachy naši republiku připravili. To všechno měl být vesměs domácí kapitál, firmy - z dědka na otce a syna. Cosi podobného, jako nám blízké Rakousko. Tož zase přichází soudružka s nápravou, jako vždy s chutí - Rozdávat zadarmo. To se skutečně nedá ani vymyslet - Prostě úsměvná, rudá operetka ... :-)

8 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 30,17
  • Průměrná čtenost 825x
Jsem poslankyně Evropského parlamentu za KSČM díky Vám, pro Vás a s Vámi.

Seznam rubrik