Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Petříku, ti ve Slavičíně a jeho okolí zahynulí vojáci byli rumuni..V blogu paní poslankyně mylně říká, kdo z 1. na 2. května do Slavičína dorazil. Ne kdo těmto jednotkám velel na úrovni sboru, či frontu. Monte Cassino také dobyli poláci a nikoli britové, třebaže byli v tu dobu pod britským velením. Moc se o tom nikde nepíše, ale celkem v letech 1944-45 zahynulo na území tehdejšího Československa přes 30.000 rumunských vojáků.Neupírejte prosím čest a dík jejich obětem.

.

1 0
možnosti
Foto

Kde popírám, že ve Slavičíně a okolí zahynuli rumunští vojáci?

0 0
možnosti

Paní poslankyně ve svém blogu píše: Víte, kdo osvobodil Slavičín, z něhož pochází primátor Hřib? V noci z 1. na 2. května sem dorazila Rudá armáda." Čtenáři to na rozdíl paní poslankyně vědí. Tu noc totiž dorazili do Slavičína vojáci Rumunské královské armády bojující v sestavě 2.Ukrajinského frontu RA a za cenu 14 padlých toto město osvobodili.Hovoří o tom i webové stránky města Slavičín v příspěvku z roku 2005 a tím tak nezatíženém letošními zpolitizovanými diskuzemi :https://www.mesto-slavicin.cz/cs/mesto-slavicin/historie/clanky-a-dokumenty-o-historii/2-svetova-valka-osvobozeni-slavicina.html. Proč paní Konečná argumentuje událostmi o nichž nic neví ? Podobných, silně argumentačně pochybených výroků, je v jejím příspěvku vícero.

2 0
možnosti
Foto

Tak, hlavně, že 2.Ukrajinský front a Rumunská královská armáda nepatřily k Rudé armádě. Objasnil jste to čtenářům skutečně pěkně.

0 0
možnosti
Foto

Perfektně a pravdivě napsáno.

Např. údaj, že našich obětí amerického osvobození pouze Plzně bylo daleko více, než všech padlých amerických vojáků na našem území. A kdybychom k tomu připočítali oběti zbytečných náletů na Prahu, tak se toto číslo ještě podstatně zvýší.

Karma R^

0 6
možnosti
Foto

V Praze byly nálety hlavně na továrny ve Vysočanech. Ty pracovaly pro Německo, takže jako cíle ve válce byly legitimní. Zrovna tak jako továrny v Plzni. Ano, zahynuli v nich čeští dělníci, zahynuli i civilisté, které zasáhlo bombardování. Ono zasáhnout z výšky továrnu uprostřed zástavby, za protiletadlové palby, asi nešlo moc přesně. Měl byste si uvědomit, že prvotní příčina amerických bombardérů nad Prahou a třeba i tou Plzní, nebyla nějaká zlovůle Američanů, ale zlovůle Němců, kteří nás zabrali, znásilnili a na našem území vyráběli prostředky pro boj s celým světem. Takové věci, jako bombardování Prahy a Plzně se ve válce bohužel dějí, nelze jim zabránit.

4 0
možnosti
Foto

V Norimberku bylo Německo odsouzeno za vedení útočné války od r. 1938, Mnichovem počínaje. Proto je nutné všechny další aktivity všech států, které této útočné politice čelily, jako obranu jejich svrchovanosti, nezávislosti a územní celistvosti, včetně Paktu R.-M.

Zde tedy europarlament někdy velmi pozdě po vypršení všech promlčecích lhůt, protože i ty tajné dodatky jsou známé od r. 1947 a Goring v Norimberku už zkoušel hrát tuto kartu, ale neuspěl, zrevidoval zde v diskutované rezoluci Norimberk. A to je fakt trochu silné kafe, ale přitom naprosto bez významu.

1 1
možnosti

Když už se soudružka europoslankyně nebojácně pustila do historie a srovnává pakt Ribentrop-Molotov s ostatními smlouvami Německa, mohla by nám objasnit, které z těchto smluv o neútočení měly tajný dodatek, ve kterém si signatáři rozdělovali sféry vlivu a území ostatních států?

9 1
možnosti
Foto

SSSR se na počátku své existence zřekl tajné diplomacie jako nástroje provádění mezinárodní politiky, proto jakékoli tajné dodatky k čemukoliv nelze brát vážně, jde o nulitní akty od samého počátku. Jako by to podepsalo hodně nezletilé dítě.

0 1
možnosti

Výborně napsáno. Pouze nepočítejte s tím, že by tu někdo konkrétně řešil co jste napsala dobře a co špatně, většinou uslyšíte pouze klasické protikomunistické fráze které jste už slyšela tisíckrát, poněvadž jejich autoři na víc nemají. Ovšem vzhledem k tomu, že jsou to stále ti samí křiklouni, tak Vás to trápit nemusí, jasná karma. R^

4 12
možnosti

Přečtěte si nejvíc olajkované příspěvky. To nejsou fráze, ale věcné argumenty, proč komunistka je ta poslední, která se může takto o věcech vyjadřovat.

7 2
možnosti

Já už doufal že tahle komunistka pod náporem kritiky z blogů zmizela. Musí být pěkně splachovací (na rozdíl například od bývalé blogerky Palkové ... )

6 3
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
14 3
možnosti
Foto

A jak víte, kolik jmen vypadává z historie v důsledku přijetí oné rezoluce europarlamentu? Kdy jste četl něco hezkého o Raicinovi?

1 2
možnosti
Foto

Všichni kdo tu kritizují to co paní Konečná řekla, nebo jaké zastává názory, které nám pak může skrze politiku vnutit násilím, si mohou trhnout nohou. Samozřejmě včetně mě. To co si paní Konečná může dovolit není její chybou, ale chybou systém, který ji umožní převést do reality její zvrácené názory.

Pokud si tohle lidé neuvědomí, budou stále narážet na týpky typu Konečná, kteří jim budou určovat jak smí pracovat a kooperovat s ostatními.

2 1
možnosti
Foto

To není chyba systému, ale i jeho výhoda. Lidi můžou vidět lži komuistů bez obalu přímo. Zatímco takoví náckové to musí dělat skrytě a na veřejnosti zaobalovat... ;-)

3 3
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 27,90
  • Průměrná čtenost 825x
Jsem poslankyně Evropského parlamentu za KSČM díky Vám, pro Vás a s Vámi.

Seznam rubrik