Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Sametová revoluce byla bezva, jen jsme pak neměli pustit zpátky k moci komunisty a estébáky, jsou z nich dnes největší zaměstnavatelé v ČR a takhle to dopadá. Vážená paní udělejte si k tomu "plenárku" a umravněte své současné a bývalé komunisty a zároveň kapitalisty, to jsou nám paradoxy.

0 0
možnosti
AM

A32d16a84m 70M89a83l16ý

17. 10. 2019 7:49

Soudružka Konečná by mohla udělat nějaký rozbor, jak jsou na tom pracující v zemích, ke kterým obdivně vzhlížejí (Rusko, Čína, Kuba, KLDR ...)

4 0
možnosti
Foto

Ó, vždyť je to tak jednoduché, paní Konečná.

Začněte podnikat. Zaměstnejte 100.000 zaměstnanců. Každému dejte 100.000 Kč měsíčně. Dovolenou jim proplácejte 6 celých měsíců. A své výrobky prodávejte za poloviční obvyklou cenu na trhu.

Vylepšíte nám tak tu statistiku (vycucanou z prstů odborářů).

Ó, to se budem príma mít!!!!!

8 1
možnosti
PK

Nejsem přítelem paní Konečné, ale to co píšete je ohraná písnička. Ta nám nepomůže.

1 1
možnosti
ZH

Hehe. Vy evidentně nechápete princip příčinné souvislosti. Nejspíš proto jste komunistka, protože pro komunistické smýšlení je to charakteristické.

Jestliže utáhnete šňůru kolem krku zaměstnavatelům, ti budou méně ochotní někoho zaměstnávat. Já jako OSVČ jsem zaměstnávání lidí vzdal už někdy v polovině 90. let, a to právě kvůli státní buzeraci a vysokým nákladům spojeným s vydržováním zaměstnance (to nejsou jen odvody, ale také administrativa a různé hrozby ze strany státu při nesplnění nějaké povinnosti z dlouhé řady). OSVČ je cca milion, a dejme tomu, že desetina z nich by mohla dát práci někomu dalšímu, ale z výše uvedených důvodů nechce (třeba můj případ v těch 90. letech, mezitím jsem se zařídil tak, abych nikoho dalšího nepotřeboval).

Důsledkem neochoty někoho zaměstnat je růst ochoty zaměstnanců dělat za méně, případně déle. Kvůli nárokům státu se zaměstnavatelům ani moc nevyplatí zaměstnat někoho na zkrácený úvazek, protože náklady jsou stejné, výnos nižší. Takže veškerá vaše snaha míří k tomu, aby se podmínky zaměstnanců nezlepšovaly, protože dále snižujete ochotu zaměstnavatelů (i těch potenciálních) někoho zaměstnat.

7 0
možnosti
Foto

Podepisuji se pod vše, co jste uvedl. Já jsem byla též zaměstnavatel a navíc ve smrtící kombinací s plátcovstvím DPH. Povinnosti mne coby "malého" zaměstnavatele narůstaly, náklady na zaměstnance ještě rychleji, neustálé kontroly, hrozby pokutami za všechno možné...

4 0
možnosti
PK

Rakousko, Německo má podstatně více kratších pracovních úvazků. To považuji za hlavní důvod rozdílu proti nám. Vykazovaný průměrný výdělek v těchto 2 "nej nej" zemích cca 100 tis. hrubého je za plnou pracovní dobu. Reálně vydělají v čistém 2x více (vyšší zdanění, vyšší ceny služeb atd.) Je to stále velký rozdíl, ale přiznejme si - taková ta základní produktivita u prací nenormovaných je tam podstatně vyšší a drží v ruce trumfy - diktují sortiment, lízají smetanu - převážně.

0 0
možnosti
RE

Že by za to v Německu a Rakousku mohla levice?;-D

1 0
možnosti
PK

Co je levice? Často vládnoucí v minulosti SPD ? Za rozhodující považuji - německý Fleiss a Ordnung, pomoc USA po 1945, Sozial-Marktwirtschaft a tvrdé odbory (proti našim čajíčkům).

1 0
možnosti
PD

Kdybychom tu pod vedením komunistů nebudovali 40 let socík, nemuseli bychom teď dohánět Evropu. Že paní Konečná vůbec otevírá toto téma, vhodnější by bylo taktně a omluvně mlčet.

10 0
možnosti
ZH

Vhodnější by bylo sypání si popela na hlavu za ten marasmus, který tu zanechali a který stále přetrvává (estábák premiérem je zlatý hřeb toho marasmu).

3 0
možnosti
JH

J95i40ř26í 66H81o48l26ý

16. 10. 2019 18:57

Zajímavé je, že soudružka stěžující si na odpracovaný čas v práci nezmínila nikde množství odvedené práce za den ani za rok.

To by se teprve divila těm statistikám o polovině proflákané pracovní doby a druhé polovině výroby zmetků.

Jo a takoví zaměstnanci křičí nejvíce.

5 0
možnosti
AT

Je mi záhadou, že nejvíc se namakají a nejmíň berou pracující ve všech státech, postižených po válce érou reálného socialismu. Ale to bude nejspíš jen náhoda.. ..

8 0
možnosti
MV

Po dalších třiceti letech : V Rakousku, kde nikdy nevládli komunisti, se daří lidem lépe. Jak dlouho se budeme vymlouvat na to, že tu vládli komunisté ?? Totálně zničené Německo ( SRN ) nás dvacet let po válce převálcovalo v životní úrovní, technice ....;-€;-€;-€.

1 1
možnosti
PD

Abychom západ dohnali, museli by na nás těch 30 let čekat, což těžko očekávat - takže Němce už nedoženeme nikdy, Rakušany tak možná za 50 let. Chceme se mít jako na Západě, ale stále volíme komunisty a levici - 2 kroky dopředu a krok zpátky :-))

6 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 30,76
  • Průměrná čtenost 825x
Jsem poslankyně Evropského parlamentu za KSČM díky Vám, pro Vás a s Vámi.

Seznam rubrik