Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FT

F34i12l74i61p 29T36y42k13a98l

28. 10. 2019 2:02

Paní Konečná, napsala jste jako vždy skvělý fejeton. Dávám Vám skoro ve všem za pravdu. Jen v případě Thomas Cook je to trochu jinak. T.C. vyhlásil bankrot a šel do konkursu. Ne proto, že by byl opravdu insolventní ale protože banda anglických hyen rozkradla firemní majetek a převedla ohromnou sumu na vlastní konta. To není ve V.B. nic nového a není to ojedinělý případ. Před 35 lety management anglické firmy

<Britisch Biotech> zpronevěřil veškerý firemní kapitál a okradl všechny naivní akcionáře o stovky milionů £ (liber sterlingů). Patřím mezi ty postižené, moje naivní důvěra v aglické ”Gentlemany". Musím podotknout, že žiji od 1969 v Německu, tehdy BRD nebo NSR, jak je libo. Od té doby jsem se tak trochu zabýval anglickým charakterem a dějinami Great Britain. Podle mne jsou Angličané lháři, pokrytci a prospěcháři. Gentlemany najdete spíše v Německu, sice poskrovnu ale přesto více než v G.B. Ten opičí cirkus v britské dolní sněmovně nebere už nikdo vážně. Referendum proti EU v roce 2016 bylo výsledkem prolhanosti anglických politiků.

0 0
možnosti
DR

Británie dneska už vlastně znamená pouze tragikomické parlamentní divadlo naprosto tragického a neakceschopného parlamentu. Rv

1 0
možnosti
PK

Myslím si, že Británii po brexitu nečekají žádné světlé zítřky. Žádná skvělá smlouva s Trumpem nebude. A VB pomalu, možná rychleji klesne podobně jako středověké námořní velmoci - Španělsko nebo Portugalsko.

1 0
možnosti
VV

A co se na to podívat z druhé strany. Firmám dávala mnoho let mnoho zaměstnancům práci. Pomáhala mnoho let 5000 hotelů ve Španělsku a držela je před krachem. Za to by si zaslouží a vděčnost. Brytská vláda nemusel vozit lidi domu. Když se mi porouchá auto na dovolený taky nevolám vládě. Že někdo invastoval do derivátů firmy a vydělal je v pořádku, někdo investuje jinam a buď vydělá nebo ne. Každý že zákazníků, zaměstnanců a obchodních partnerů si mohl z výročních zpráv zjistit jak na tom firma je a podle toho se rozhodnout zda s ní spolupracovat.

0 0
možnosti
Foto

Britská vláda domů nevozila lidi, ale britské občany.

0 0
možnosti
PK

Bohužel většina příspěvků se zaměřuje na to, že to napsala komunistka. To ale zastírá, že TC byl katastrofálně řízen, nedostatečně reagoval na změny v cestování a také na něj dolehl pád libry. Odměny vedeni ale zůstaly tučné. Na druhou stranu - pád v době konjunktury je přece jen "umění".

3 0
možnosti
AM

A12d52a84m 76M80a75l20ý

8. 10. 2019 20:19

Pohrobci vrahů si zde otevírají svý nevymáchaný ... ;-O

4 0
možnosti

Bolševická drzost zřejmě nemá hranice....Rv

6 2
možnosti
FT

F11i45l89i19p 19T87y40k87a75l

28. 10. 2019 2:06

Vage omezenost je také bezmezná, pane Ševčík.

0 0
možnosti
JL

Jak souvisí vaše komunistické principy s podporou miliardáře u nás?

6 0
možnosti
Foto

A KSČM organizuje dobročinné sbírky ve prospěch nějakého miliardáře?

0 3
možnosti
Foto

Já Vám už několikrát doporučoval, ať KSČ(M) koupí nějaký zkrachovalý podnik, rozjede v něm výrobu a zaměstná za výhodných podmínek naši armádu nezaměstnaných. Mělo by to statut akciovky, kde by se akcie rovnoměrně rozdělily mezi zaměstnance, aby se tak vyloučil byť jen stín nějakého kapitalismu. Takže by všichni pracovali na svém! A všichni by se společně podíleli na řízení podniku. A my bychom teprve viděli, jak se to má dělat! ;-DRv

12 1
možnosti
Foto

Ale to není třeba. Úspěšně tento model (zaměstnanecké akcie) je uplatňován ̈v USA i Španělsku. I bez komunistů.

1 3
možnosti
Foto

Soudružka asi neví co je to kapitalismus. To co Velkou Británii drtí je právě socialismus převedený do podoby státního klientelismu a státního kartelismu.

Svoboda podnikat, vzdělávat se, obchodovat, vyrábět a starat se o své věci bez institucionálního obtěžování nikdy nevedla k ničemu špatnému, jen k bohatství a štěstí.

K bídě a utrpení vede realizace myšlenek které propagujete, ať už z neznalosti, nebo úmyslně.

3 0
možnosti
Foto

Je CK Thomas Cook v soukromém vlastnictví, nebo ne?

0 1
možnosti
MB

Zase jsem Vám sedl na lep ! Dle názvu blogu jsem očekával vyhlášení konce KSČm, kulové! Přesto jsem rád, že jste popsala základní atributy nejpřirozenější formy uspořádání - Kapitalismu. Něco fungovalo - zkrachovalo to. Hospodařili blbě. Vznikne tedy CK další , staré padlo - povstane to nové. Noví lidé - nové příležitosti. V socialismu jsme tu možnost neměli. Sice bylo jištěno "Va věčné časy" - přesto CK k zítřkům zářným nedojela ! Ani v zemi veliké, přestože to řídila strana, která opravdu nebyla malá ! Ta Rudá CK reformovatelná nebyla - Kapitalismus, v jeho tržně sociální podobě ano, děje se neustále . Děkuji, popsala jste to dobře ! (Chápu, že se něčím musíte život, berte to mé jako důvěrné sdělení samozřejmosti ) ... :-)

6 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 30,17
  • Průměrná čtenost 825x
Jsem poslankyně Evropského parlamentu za KSČM díky Vám, pro Vás a s Vámi.

Seznam rubrik