Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vždycky mě udiví, jak časté je "opomenutí" fakt ve prospěch vlastního pojetí reality. Konflikt v Jemenu je vážně zlo, ale jen tak si ho využít pro vlastní bolševické PR a naházení hnoje na Západ, to už chce opravdu kachní žaludek. Ano, u nás se o Jemenu moc nepíše, protože to prostě nikoho nezajímá, bohužel. Přesto, i když to stejně nikdo asi číst nebude, uvedu na pravou míru tu vaší rudou agitku.

V západních médiích se pochopitelně o mluví a ne málo. BBC, CNN, MSNBC, NY Times, El País a další a další informují prakticky ob den.

A to včetně velice kritických komentářů do vlastních řad.

My jsme bohužel (i kvůli okupaci Ruskem) pořád ještě spíš buranskou vesnicí, takže se tu zabýváme neexistuícími uprchlíky a Sorosem.

Ona pomocná ruka západu zprostředkovala například pomoc ze strany Evropské unie ve výši 324 milionů EUR od roku 2015. Další desítky milionů EUR v doprovodných programech (https://ec.europa.eu/echo/where/middle-east/yemen_en).

Další pomoc pochází od OCHA (https://www.unocha.org/yemen), kde západní země opět přispívají nemalou měrou.

Přes 560 mil USD dodává USAID (https://www.usaid.gov/crisis/yemen).

Další organizací je CARE (https://www.care.org/emergencies/yemen-humanitarian-crisis). A pokračovat bych mohl ještě dlouho.

Pokud je něco selektivní, tak je to váš pohled a interpretace. A je přinejmenším nechutné, že takhle pro svá prázdná prohlášení manipulujete realitou. Ano, je špatné, že se do konflitkních oblastí dodávají zbraně pro další boje, ale ve kterých zemích to vyvolává kritiku v médiích? Kde mají lidé možnost se proti tomu ozvat a ozývají se? A pomáhají.

Zatímco v Rusku, které podporuje Írán, který si v Jemenu měří ramena se Saúdskou Arábií, je ticho po pěšině. Netahejte nás zase zpět do orientálních poměrů Ruska, nota bene tak zavrženíhodným způsobem.

2 0
možnosti

Jen nutno pripomenou take, ty rakety vypustene z Jemenu na Riyad. Kde asi tak chudobna zeme ziskala tak perfekni rakety s takovym doletem?

0 0
možnosti

Pani Katerina se vubec nezminila kdo vyzbrojuje Shia povstalce. Zodpovednost a vinu hleda jen na jedne strane a pritom ji musi byt jasne,ze na uzemi povstalcu nemaji zbrojovky. Musi je tudiz nekdo taky vyzbrojovat. Musi vedet, ze za Shia stoji iransti ajatolahove a nepochybuju, ze vi kdo vyzbrojuje Iran, jen se to Karerinka stydi rict. Napiste prosim, proc Putin, neposle do Jemenu potraviny misto zbrani, taky pres Iran.

2 0
možnosti

Nejen Jemen ale i z té zmiňované Sýrie se u nás informuje jenom o tom co se nám hodí do krámu.

Kdo z lidí třeba ví o té zcela nedávné ostudné porážce arabsko-kurdské SDF s leteckou podporou USA v nedávných bojích s Daesh u Eufratu? Troufám si tvrdit že pouze pár zasvěcených, zbytek netuší anebo raději nechce vědět.

0 0
možnosti

Proc, pane Rozsivale, se nedrzite diskuze vychazejici z podstaty clanku? Proc to zase rozmelnujete? Nemate-li co konkretniho rici, lepsi je cist a dozvedet se mnozstvi informaci. Pouci vas to!!!

0 0
možnosti

P31e45t62r 68B98u92r73i58a20n

12. 11. 2018 13:39

Vrazi v Wall Streetu ;-€ Zacpeme jim chřtány naší mírovou ocelí.

2 0
možnosti
Foto

Během návštěvy Donalda Trumpa Saúdská Arábie slavnostně otevřela počítačové centrum pro sledování aktivit teroristů z organizace Islámský stát (IS) a z dalších radikálních skupin. Zbraně do Saudské Arábie jsou určeny k boji proti teroristům. Neexistuje jediný důkaz, že tyto zbraně byly v rukách teroristů. Rusko dodává zbraně do Sýrie a ty přes Sýrii s vědomím Ruska proudí teroristickým organizacím a jsou jimi zabíjení civilisté v státu Izrael. Přes protesty státu Izrael zbraně z Ruska dál proudí do rukou teroristů. Stačí se v teloevizi podívat jaké zbraně teroristé ve většině případů používají. Ve válce v Jemenu jde o občanskou válku, kde na jedné straně stojí šíitští povstalci ze severu země takzvaní Hútíovci, kteří jsou podporovaní organizací al-Káida organizací AQAP, kterou mnozí odborníci považují za nejnebezpečnější odnož teroristické sítě a jsou podporované Irákem. V případě jejich vítězství je ohrožen průlivu Báb-al-Mandab, kterým proplouvají lodě do Rudého moře a dále do Suezského průplavu. Denně se tudy přepraví necelé čtyři miliony barelů ropy. Ohrožena by tak celkově mohla být doprava v Suezu, kterým denně propluje padesát lodí. Proti teroristům v se spojila Saudská Arábie, Egypt, Maroko, Jordánsko, Súdán, Kuvajt, Katar, Bahrajn a Spojené arabské emiráty.

2 2
možnosti
Foto

USA v roce 2017 dovezlo ze Saudské arábie 525 000 barelů denně, což bylo nejméně od roku 1987. Dovoz ropy do USA klesá od roku 2015. Největší dovozce ropy do USA je Kanda a východní Afrika .

1 0
možnosti

L43u69k81a55s 18F89i61k21r

12. 11. 2018 8:05

Mate to spatne. USA moc ropy z KSA neberou ... to EU bere daleko vic.

1 0
možnosti

Pokud Saudská Arábie nebude moct nakupovat zbraně z USA tak si zcela jistě nakoupí v Rusku.

0 0
možnosti

Jsme pokrytci. Jako za komančů. Iluze deja vu.

3 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 30,84
  • Průměrná čtenost 825x
Jsem poslankyně Evropského parlamentu za KSČM díky Vám, pro Vás a s Vámi.

Seznam rubrik