Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ŠZ

Paní Konečná, jako obvykle jste úplně mimo. Jako ostatně všichni levičáci. Vy osobně celý "profesní" život pobíráte plat, jehož materiální hodnotu vyrobil někdo jiný. To se vám to přidává když to nevyděláte. Vy, ale obecně všichni státní zaměstnanci žijete z práce ostatních. Neříkám, že jsou všichni darmožrouti ale je nutné si neustále opakovat, že reálné hodnoty vznikají jinde. To vaše zkracování pracovní doby a přidávání na platech, které není podložené zvýšenou produktivitou je zkratka na cestě do pekel, kam tak jako tak už kráčíme. Celá ta vaše partaj co se ohání zájmy pracující třídy, tuto pracující třídu totálně okradla, takže ten vykořisťovaný západní dělník se měl mnohem lépe než uvědomělý dělník, jehož zájmy tak úspěšně hájila KSČ. Raději ve svých nápadech brzděte.

3 0
možnosti
PN

Doufám že příští rok vyletiš z EU parlamentu a pak můžeš zvyšovat mzdy v praxi

2 0
možnosti
PB

Proč vy všichni levičáci, odbory počínaje a komunisty konče, všechny svoje brilantní zaměstnanecké nápady a bohumilé experimenty neprotlačíte do praxe jednoduše tak, že si zřídíte pár vlastních fabrik a provozoven a ukážete těm hloupým a nenažraným kapitalistům jak se to má správně dělat? Jsou vás sta tisíce členů s mnohamilionovým kapitálem ve svých stranických pokladnách, včetně státního cecíku, na kterém tvrdošíjně visíte jako klíště. Ve své členské základně máte zastoupeny naprosto všechny profese ze všech možných oborů. Tak proč by ve vašich fabrikách nemohly uklízečky začínat na průměrně mzdě, mistři a vedoucí by měli pochopení pro rodinný život a volnočasové aktivity zaměstnanců, nehonili by je, naopak by všichni k sobě byli milí a vstřícní a přitom by vaše výrobky kosily jednu konkurenci za druhou. Proč to ani po 30 ti letech od plyšáku nejde? Proč musí každý váš sociální hokuspokus začínat tím, komu co zas ukradnete a kde začnete u hotového výrobku druhého? Máte proto nějaké materiálně dialektické vysvětlení?

9 0
možnosti
ZH

Oni to už zkoušeli. Ale nějak jim to nefungovalo. ;-D

3 0
možnosti
ZH

No... Asi jak kde. V náročných oborech, jakými jsou třeba medicína, IT, strojírenství, biologie a podobných člověk potřebuje reálně odpracovat cca 10 tisíc hodin, aby se stal odborníkem ve svém oboru. Zkrácením pracovní doby se pak prodlouží doba, kdy na popsanou odbornost dosáhne. Pokud tedy nebude "podvádět" tím, že ve vlastním zájmu prostě bude pracovat déle, než stanoví např. Zákoník práce.

Spíš bych uvítal, aby starší lidé, kteří už těmi odborníky jsou, ale už nemají takový výkon jako za mlada, mají samostatné děti, vlastní a zaplacené bydlení atp., tedy nepotřebují už tolik vydělávat, mohli dobrovolně pracovat kratší dobu. Tedy, aby měli stále kontakt s oborem, a zaměstnavatel jim nedal na krk nůž - buď naplno, nebo vůbec. S tím (a to je sociálně nejdůležitější), že se jim nebude krátit důchod jen proto, že vydělají méně.

1 0
možnosti

I82v19o 34Ž83á28č77e30k

5. 8. 2018 15:07

Já věřím, že moje práce má nějaký smysl, a proto nechci pracovat méně. Času na odpočinek mám dost.

0 0
možnosti
AK

Je to prima nápad, ovšem s problematickou realizovatelností.

Zaměstnavatelé by jistě rádi dosáhli od zaměstnanců stejného výkonu při 80% nákladů.

Zaměstnanci by zase rádi 80% výkonu při nezměněných (a pokud možno vyšších) mzdách.

V soukromém sektoru je možné si představit pouze to první.

Jinak by bylo třeba najít další zdroje pro dorovnání příjmů.

Zdaněním strojů (korektněji základních prostředků) nebo likvidací daňových rájů apod.

A co s konkurencí zemí, kde kratší pracovní týden nezavedou?

2 0
možnosti
JR

J75a79n 23R90á44ž

5. 8. 2018 13:43

Vezmu jako přiklad již zmíněné pekaře. Majitel pekárny zavede čtyřdenní pracovní týden a nabere další pekaře, aby pokryl poptávku a všem zachová stávající mzdovou úroveň.. Samozřejmě bude muset následně zvýšit cenu rohlíků i chleba. Pak někdo v Bruselu nařídí zastropovat cenu pečiva a rozdíl hradit ze státního rozpočtu. Myslím, že podobný experiment její straničtí předchůdci už v praxi vyzkoušeli a nedopadlo to nijak dobře.

7 0
možnosti
Foto

Pokud chcete pomoci pracujícím, vybudujete si firmu třeba na rohlíky a vaší pracovníci ať pracují ne čtyři, ale klidně dva dny v týdnu. Mzdové náklady se samozřejmě promítnou do ceny těch rohlíků. Ty potom prodávejte vašim soukmenovcům. Ti ať je musí kupovat povinně. A že vám je otlučou o hlavu? To bude ale jen dobře, neprodejný výrobek, navíc rohlík, pěkně ztvrdne a vám se možná i když tomu moc nevěřím, možná konečně rozsvítí.

Ruce pryč komouši od sociálních experimentů! Stejně vám jde jen o udržení koryt na úkor hloupých.

14 0
možnosti
AT

Tak určitě. Podniky zoufale shánějí lidi, aby pokryly nasmlouvané zakázky a stávající zaměstnanci jedou na 120%. To je opravdu nejvhodnější doba, pracovní fond ještě více přiškrtit. Pořád mě fascinují lidé, kteří mají ambice kecat do problematiky, o které nemají ani šajn. To je případ soudružky poslankyně, která kromě "praxe" v paelamentu může čerpat tak maximálně z bolševických pouček svého komunistického papínka.

11 0
možnosti
DR

Všechny ty podniky mají totiž společný "problém". Jsou ziskoví, vydělávají ale mají stále málo. Když vyděláváme tři miliardy ročně, tak proč by jsme nemohli čtyři že. Jinými slovy, za vším je klasická nenažranost.

0 2
možnosti
DV

D24a19v21i96d 84V23l31k

5. 8. 2018 12:00

Komunistická cesta do pekelRv

13 0
možnosti
DR

Obávám se že KSČM s tím jako první nepřišla. To byl někdo úplně jiný.

0 1
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 30,92
  • Průměrná čtenost 825x
Jsem poslankyně Evropského parlamentu za KSČM díky Vám, pro Vás a s Vámi.

Seznam rubrik