Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

co získalo Řecko tím "vyhraným" referendem???

7 1
možnosti
RH

Samo jednání nemá příliš souvislost s referendem. Je to jako jít jednat s bankou a mít naprosto přesné instrukce od manželky, jak to má dopadnout. Taková situace dost komplikuje průběh jednání a možnost dohody, protože strana s pevným mandátem fakticky nemá žádný prostor k jednání...

11 0
možnosti
JK

Demokracie? Obávám se, že mnoho Řeků vůbec netušilo, o co jde. Ta otázka v referendu bylo - slušně řečeno - velmi sugestivní. Je to podobné jako svého času u nás před vládou vaší prokleté strany. Lidi si uvědomili co provedli, až už bylo pozdě... Řekové jsou na stejné cestě. Průběh bude rychlý a zklamání velké. A to nemluvím o přímých důsledcích - znehodnocení vkladů (právě probíhá v přímém přenosu), znehodnocení nemovitostí, pokles reálných příjmů o desítky procent. Dočkejte času a uvidíte soudružko. Rád vám to připomenu.:-)

9 2
možnosti
MD

komunistka plácá zase svoje bludy, jako v televizi,komunisti všechno rozkrást,projíst a ještě to svést na druhý,jako od 48 u nás,

9 2
možnosti
VH

Co je cynického na záchraně vlastních bank? Není cyničtější vyhazovat peníze vlastních poplatníků na záchranu bank cizích?

   Mimochodem: ta "záchrana bank" je záchrana peněz u nich uložených. Převážně peněz daňových poplatníků.  Takže se zachraňují peníze občanů penězi občanů. Pořád však lépe těch vlastních, než těch cizích.

1 0
možnosti
Foto

Čím hůř, tím líp. Heslo komunistické verbeže.

Mohla byste mi, při vašem platu půjčit ze pár set tisíc? Já bych vám to sice nesplácel, ale vyjednávat, to já budu. Asi tak.

Pokud jste inteligentní a takhle myslíte, jednáte, jste populistická zrůda.

13 3
možnosti
Foto

Nemůžete se snad vyjádřit slušně?

Svojí sprostotou sám ukazujete, co jste zač.

3 7
možnosti
Foto

Zajímavý článek, karma. Německo při volbě řešení však bude zvažovat obrovský balík bezcených dluhopisů dalších zemí, Itálie, Španělska, Portugalska, které má ve svém portfoliu a bude chtít tuto černou díru ututlat. Proto patrně donutí Řecko přejít k vlastní měně.

2 12
možnosti
KJ

Tsipras se neptal na to, komu voliči věří, ale zda má přijmout konkrétní návrh. Obecněji na to, zda mu voliči zúží vyjednávací prostor. Stalo se.

Důsledky ještě neznáme. Ano, je to odvážný tah, vše vsazeno na slabost evropských lídrů. Ti sice nemusí udělat nic a mohou hodit řešení na řeckou vládu, která by nakonec musela zavést paralelní měnu formou úpisů nebo rovnou drachmu. Ale také mohou vyměknout a salámovou metodou dávkovat svým voličům odpisy dluhů.

Nicméně vaše interpretace historie je zkreslená.

Souhlasím s tím, že Řecko nemělo jít do EU a tehdy se všichni schválně dívali jinam. Ale pořád je to především chyba Řecka a ti by měli platit a ne se podivovat, proč jim to nikdo neřekl.

Souhlasím s tím, že před pěti lety šlo více než o Řeky o socializaci ztrát. Ale zase to nijak neopravňuje Řeky se cítit poškozeni. To občané věřitelských států jsou poškozeni! Řekové škrtat musí tak jako tak a představa, že se jim dluhy škrtnou a budou dostávat další půjčky, je jednoznačně ubohá, vůbec ne hrdá.

Hrdý Řek by dluhy a diktát třeba odmítl, ale nežádal by o další půjčku. Zařídil by se tak, aby cizí peníze nepotřeboval. Proto Tsipras je ztělesněním ubohosti.

11 0
možnosti
HH

Jste nepochopil, že tady jde o diktát EU a hlavně dvou států, kterým přizvukují ostatní! Soužití celé EU musí být na rovných principech bez ohledu na velikost státu! Současná EU je vlasně koloniálním projektem Německa a Francie.

6 10
možnosti
TN

Docela dobrý komentář, ale je to v polštině. Je třeba překládat?

 Znalazłem w sieci taki komentarz do greckiego referendum : 

"Aby pomoc Grecji w kryzysie jest możliwość adoptowania Greka za jedyne 500 euro. Grek bedzie robic za ciebie wszystko na co nie masz czasu. Spac za Ciebie do11", chodzic za Ciebie na kawe, odbywac poobiednie sjesty, a wieczorem siedziec za Ciebie w uroczej knajpe. Ja juz adoptowalam i mam luz - moge teraz zapierdalac od rana do wieczora!

Oferta wazna tylko do konca lipca lub do wyczerpania Grekow!"

2 0
možnosti
HH

R^20:20 a nikdo tě nemasíruje. Přesto ještě jednouR^

0 0
možnosti
VK

Referendum, zda věří Tsiprasovi nebo věřitelům?

To myslíte vážně tuhle demagogii? Tak stála otázka?

3 3
možnosti
HH

Ale stála. Bohužel to muselo být trochu komplikovanější, pro lidi v Řecku však srozumitelné.

3 2
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 31,24
  • Průměrná čtenost 825x
Jsem poslankyně Evropského parlamentu za KSČM díky Vám, pro Vás a s Vámi.

Seznam rubrik