Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Důchodci si opravdu loni prošli extremní zátěží díky pandemii.

Ale ta neměla nic společného s výší důchodů naopak z hlediska financí byli důchodci nejméně postiženou skupinou lidí navíc dostali naprosto neadekvátní předvolební úplatek (tedy oněch 50 000 slíbených před volbami a vyplacených po nich) takže realně na tom důchodci finančn byli lépe než kdyby pandemie nepřišla.

Tedy tvrdit, že 300 Kč nad zákonou valorizaci je smšné a dávatto do souvislosti s loňským rokem je naprosto nehorázná drzost od vás.

Stejně tak je drzost vlády dát důchodcům cokoliv navíc nad zákonou valorizaci při schodkovém rozpočtu (tedy na dluh), je to sprosté okrádání ostatních skupin lidí a zejmena těch mladých co ten dluh budou muset splatit.Rv

2 0
možnosti
JK

J88a35n 70K45a31r59a15s23e90k

12. 6. 2021 15:02

[] ... zejmena těch mladých co ten dluh budou muset splati ...[]

jak je to mozne, ze jeste v roce 2021 se najdou na portalu ve slusne vyvinute zemi, kde ma skoro kazdy maturitu, takove nesmysly.

Takze pro ty pomalejsi jeste jednou:

Plati takova logicka skutecnost: dluhy jednoho jsou pohledavky jineho. Mlada generace bude dedit jak dluhy , tak pohledavky. A z toho vyplyva, mezigeneracne si neni co vycitat.

Jako dalsi plati ta veta o statnim dluhu toho pana s tou bradavici - totiz: 'statni dluhy se nesplaci'

Chtel bych proto vyzvat vsechny obcany CR: predtim nez neco napisete, vlozte si do hlavy mozek.

0 1
možnosti
PB

Zátěží pro rozpočet jsou daňové »optimalizace« nadnárodních korporací, odliv kapitálu do zahraniční, státní dotace končící u oligarchů a peníze proudící pochybným neziskovkám s velmi kontroverzní politickou agendou.

Tak schválně. Kdo rozumí tomu co říká, potom rozumí tomu i ona sama a hlavně, kdo jí to věří?

Kdo z vás ví, co jsou to daňové optimalizace, že je využívají všichni včetně zaměstnanců a že europoslancům, jako je ona, tvoří většinu příjmu? Jsou to nedaněné náhrady, v jejím případě. Sta tisíce měsíčně.

3 0
možnosti
Foto

Krásné řeči, které vedou do spirály smrti. Katce je to ale jedno, ona má své jisté a to co říká, říkat musí, aby ji straníci opět zvolili.

5 1
možnosti
VR

Víte Vy, paní Konečná, jaké byly důchody za vlády Vašich předchůdců. Ještě začátkem šedesátých let byly zcela běžné ve výši 140-190 Kčs s odůvodněním, že si dotyční penzisté neplatili pojištění. Stejně závratné důchody často mívaly i ženy, které bývaly dřív tak říkajíc v domácnosti a možná se spoléhaly na manželovu penzi. Také zemědělci, kterým komunisté ukradli jejich statky - zůstávali velmi často bez zabezpečení na stará kolena. Mohu Vám uvést konkrétní případ - můj otec byl legionář a jako takového poslali Němci do penze s malou penzí. Ve své horlivosti v roce 1945 začal opět pracovat, aby ho po únoru 48 komunisté z práce vyhodili - tentokrát bez nároku na důchod s odůvodněním, že sloužil první republice. Dnes se už taková bezpráví snad nevyskytují až na takovou maličkost - bývalí funkcionáři strany (tedy KSČ) i eSTéBáci mají důchody včetně výsluh - po čertech více než slušné. Važte si, paní Konečná, demokratické společnosti, která Vás za Vaši (podle Vás jistě velmi užitečnou) práci nenechá na stará kolena bez prostředků. Stačí trošku uvažovat a dát rozum do hrsti! Ať se Vám daří!

8 1
možnosti
JM

J69a78n 53M98a79r30e18k

11. 6. 2021 15:49

Já za takovou nebetyčnou drzost považuji to, že taková Konečná kecá o důstojném stářé...co dělá ona? proč nám neřekne, kolik ona bere měsíčně za její nicnedělání? Jenom si jezdí do Bruselu, užívá si peněz o které jsou ti penzisti ochuzeni zy prázdné kecání, že je tu s vámi a pro vás. Měla by si ta kačenka uvědomit, že tu kecá, právě "díky vám" jak píše vesvém profilu.

3 0
možnosti
ES

Důchod má být poměrnou částí průměrných příjmů z produktivního života, bez osekávání těm nahoře a doplňování těm dole; prostě podle zásluh.

A nemá být devalvován zvyšováním minimální mzdy, zvyšováním sociálních dávek a špatným hospodařením státu vedoucím k růstu inflace.

5 0
možnosti
JK

J36a85n 57K42a89r88a62s84e93k

12. 6. 2021 16:44

[...] prostě podle zásluh. [...]

prekvapuji me ty plusy. Za zasluhy smeli jezdit komunisticti funkcionari zadarmo na dovolenou k mori do Soci.

Kdyz nekdo zachrani dit pred utopenim, tak dostane vyznamenani za zasluhy. Dostane slusny duchod jen nekdo, kdo vytahne druheho z rozvodnene reky?

Kdyz nekdo ze znamosti ziskal flek na stavebnim urade, tam 40 let bral uplatky za stavebni povoleni - ten nekdo by prece zaslouzil nakopat nekam (vsimnete si , i tam je to slovo zasluha)

Abych to shrnul, clovek sedi nekde v hospode a u vedlejsiho stolu sedi nekdo takovy jako predrecnice a clovek to nevi a proto se nemuze zvednout, aby si uplivnul.

0 0
možnosti
TB

Jsem v invalidním důchodu a na jeho výši si nestěžuju nicméně když výši svého měsíčního důchodu porovnám s jejím poslaneckým platem tak plavu hluboko pod hladinou chuidoby .

2 0
možnosti
JZ

Člověk se nestačí divit. Ta komunisté chtějí důstojné důchody. Vzpomínám si, jak za jejich vlády, začátkem šedesátých let brala babička mého kamaráda důchod 90 korun měsíčně!

9 0
možnosti

Důstojné stáří podle KSČ !!!

Moje babička s dědečkem těžce pracovali a našetřili si na menší hospodářství, na němž dřeli od rána do večera celé roky než ho před válkou předali dceři a zeťovi. I na výměnku pracovali s "mladými". Úspory jim po válce uvázali ve spořitelně, ale alespoň si z nich něco mohli vzhledem k svému věku vybírat. To, co si vybrali, jim v třiapadesátém KSČ ukradla všechno.

Strýček s tetičkou museli grunt odevzdat do JZD spolu se sebou coby nevolnickou pracovní sílou - za desetikorunovou pracovní jednotku denně (se čtyřmi malými dětmi).

Staří rodiče zůstali bez výměnku, bez prostředků. Komunisti jim vyměřili důchod 160 Kč měsíčně pro oba (2,6 Kčs/den/osobu). Bylo jim tehdy sedmdesát let.

Tisíce takových sedřených výměnkářů ve "státě dělníků a rolníků" bylo, dožívali po celoživotní dřině vinou komunistů v bídě, kterou si dnešní generace nedovedou už představit.

11 0
možnosti

Soudružka europoslankyně si bláhově myslí, že když takto poleze důchodcům do zadku, že jim to důchodci na podzim "hodí". Já naopak pevně doufám, že KSČM skončí pod hranicí 5% a se zpožděním 20 let dojde na Havlova slova, že komunisté do 10 let vyhnijí.:-)

12 0
možnosti
JM

J73a67n 79M77a65r71e41k

11. 6. 2021 15:45

Veliké bohužel, pane Štastný, Havel se spletl v mnoha věcech, především v tom, že tu bolševickou bandu nezakázal. Oni nevyhnijí. Stále je ve vaší zemi spousta naivků, kteří je budou volit. Krátce řečeno, budou vstávat noví bojovníci....

1 0
možnosti
VB

Hlavně komunisté za doby totality před r. 1990 "mysleli" na "důstojné" stáří. Toho jsme si užili dost.

9 0
možnosti
Foto

A13l70e73š 44M77e51r46t77a

11. 6. 2021 19:41

V roce 1989 byl poměr důchodu k průměrnému platu asi 50%, kolik je to dnes?:-)

1 1
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 31,16
  • Průměrná čtenost 825x
Jsem poslankyně Evropského parlamentu za KSČM díky Vám, pro Vás a s Vámi.

Seznam rubrik