Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Nikým nevolení úředníci EK prosadili před Vánoci 2018 limit 95 g CO2 (to odpovídá spotřebě 4l benzínu na 100 km nebo 3,6 l nafty na 100 km) pod sankcí EUR 1000,- za každý gram překročení krát počet vyrobených aut.

O důvodech je možné samozřejmě spekulovat. Já se domnívám, že byli vedeni nějakou vlastní romantickou inspirací a hledali nejbližší hezké číslo nižší než 100.

Technické zdůvodnění to žádné nemá, protože s výrobci automobilů se bavili na toto téma naposledy v roce 2012.

Vzhledem k tomu, že současný stav vývoje spalovacích motorů splnění limitu neumožňuje, jsou výrobci nuceni vzít auto se spalovacím motorem - ověšeným všemi možnými emisními vychytávkami - a doplnit ho o elektropohon a lithiové baterie - pokud nechtějí platit miliardové pokuty. To je totiž možné relativně rychle a bez delšího vývoje.

A tato auta - dražší cca o Kč 200 tisíc a těžší o 200 kg nám vnutit. Nebo i čistě elektrická auta.

Existují přírodovědci, kteří tvrdí, že oteplování (nebo ochlazování v minulosti) souvisí se sluneční aktivitou, kdy se 6- až 11-ti měsíčním zpožděním vzroste objemové procento CO2 (v minulosti klesalo) a že boj za snižování procenta CO2 je nesmysl, který zaměňuje příčinu a následek, resp. považuje za příčinu něco úplně jiného, než co příčinou je.

Tihle přírodovědci ovšem prostor v médiích moc nemají.

A tak se radši řídíme názorem nedovzdělané a zamračené holky...

0 0
možnosti
AK

Aniž bych v tom musel vidět přízrak komunismu, souhlasím s názorem, že existují jak bohatí, tak chudí. A že bohatí s drahotou hybridních a elektrických aut problémy mít nebudou, zatímco chudí ano.

Celá řada mimopražských obyvatel, kteří auto potřebují, pořizuje ojetiny v ceně 50 tis. a je ráda, že má možnost dopravy. A i Škoda CITIGOe iV (základní cena Kč 430 tis.) je zcela mimo oblast jejich finanční reality a dokonce i snění.

Souhlasím ovšem s názorem, že automobilů je už tolik, že nemají kde parkovat ani kde jezdit a že i kdyby pro svůj pohon používaly třeba ranní rosu, problémy s parkováním ani ježděním to nevyřeší.

0 0
možnosti
JV

J71i71r60i 87V96r51a47b10e94c

27. 11. 2020 17:28

Kdyz nechces pokrok komunistko tak si zarid kone nebo osla. Ja jezdim E- Konou Huyndai a nic lepsiho nez E-auto si nedovedu predstavit. EU

0 5
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
7 0
možnosti
DR

"...premiér Boris Johnson prohlásil, že je jeho cílem zakázat prodej benzinových a naftových motorů po roce 2030 úplně."

Naprosto nereálné. To Boris trochu přestřelil.

1 0
možnosti
JR

J76a98n 72R71á62ž

28. 11. 2020 18:30

Prostě plácnul volovinu, což dnes politici s oblibou dělají. Tím netřeba se nějak hlouběji zabývat.

0 0
možnosti
JP

Super soudružko. Tak jste nám teď tak nějak zopakovala co všichni víme a co se ve veřejném prostoru diskutuje už as 2 roky (intenzivně). Plácla jste něco o tom, že takto se to nedělá a jiná další moudra.

Ale jako správná komunistky jste zapomněla na to nejpodstatnější. Nějak Vám vaši soudruzi a kamarádi (i Zelení) zapomněli napsat jak se teda ta "zelená politika" dělá a co je teda potřeba udělat a úplně super by bylo, kdyby jste řekli co hodláte udělat.

Typický komouši, plno keců a to je asi tak vše.

5 9
možnosti
JK

Klid, až vyhraje na celém světe proletariát, bude všechno v pořádku ;-)

3 1
možnosti
TJ

To dřív vyhraje islám.

0 0
možnosti
Foto

Vždycky mne fascinovalo, jak řešili komunisté problémy. Raz, dva, tři a hotovo. Víte, drahá soudružko, ono je to vše trochu komplikovanější. A protože vaší straně jde vždy o blaho lidu, tak vám dám jedno doporučení. Podívejte se třeba, jak se těží základní materiál na výrobu baterií pro elektromobily. Jsou to doly, většinou v nejchudších zemích a tam pracují většinou děti. Za podmínek, které si ani nedovedete představit. Jsou to takové moderní Gulagy. O ekologii ani nemluvě.

1 6
možnosti
JH

J78a18n 16H26y31n71e83k

27. 11. 2020 14:13

Prosím, až budete reagovat na uvedený blog, tak si ho pořádně přečtěte. Ten blog není stranický, ale reaguje na nesmyslnost zelené politiky EU.

13 1
možnosti
AL

- Tady čtu, že na všech školách v Rakousku má být zavedena lázeň. To si teda nedovedu představit, to tam budou mít ve třídách sprchy, nebo vany? Nějaký inspektor Hruška to tady píše. Zas neměl co dělat, dědek.

- No možné to je. Hygiena je důležitá i na školách.

- Tak né, já už na to nevidim. Kázeň! Já to čet jako lázeň! No jó, kázeň to jó. To ani nemusel psát, to každej ví.

0 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 31,24
  • Průměrná čtenost 825x
Jsem poslankyně Evropského parlamentu za KSČM díky Vám, pro Vás a s Vámi.

Seznam rubrik