Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Fajn, že už aspoň tohle napadlo Dány a Poláky.

0 0
možnosti
KL

....proto KSCM i JÁ.... no tak to ano, už jsem se lekla, že to bude bez jajinkovstvi...kam jste říkala, že si mám ulit miliardy z platu zdravotnika?...

1 0
možnosti
LK

L34u10b22o92š 62K18r46i32m81l

15. 4. 2020 20:08

Běžte už s tou komunistickou agitkou tam kde slunce nesvítí. Bídu pro všechny už jsme zažili.

3 0
možnosti
PJ

Chyba, soudružko, já bych z ČR udělal daňový ráj pro celý svět. ;-)

!!

3 0
možnosti
PB

P96e71t72r 23B21u21r60i41a51n

15. 4. 2020 15:07

Krásná ukázka komunistických lží v přímém přenosu. Článek je o daňových rájích a to úmyslně bez jakékoliv informace o tom, jaká daňová pravidla při tvorbě zisku v té či oné zemi platí. Protože by se ukázalo, že masakrální krácení daní přes tzv daňové ráje je lživý mýtus. Např. zde: právě Francie, Španělsko a Itálie jsou státy, které kvůli daňovým rájům počítají ročně ztráty ve stovkách miliard euro.

Zdroj: https://konecnakaterina.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=749655

Čistá lež. Ty částky jsou totiž peníze, které protečou přes finanční domy v zemích vedených jako daňové ráje. Sem patří např. i Švýcarsko. Ovšem v drtivé většině se jedná už o zdaněné peníze a to mnohdy nejednou zdaněné, tedy privátní a legální. Příklad: skladník ve šroubárně nevěří našim bankám a má strach, že se komouši zase jednou dostanou k moci a peníze v nich mu ukradnou. Založí si tedy konto ve švýcarské bance a na něj si pošle svou výplatu. Komouši zuří, protože na ni svými chapadly nedosáhnou a označí to za vyvádění peněz do daňových rájů. Až tak jednoduchá ta lež je.

Důkaz:

Proto KSČM i já prosazujeme nejen v Evropském parlamentu zamezení odlivu peněz za hranice naší země. Cifra, o kterou jsou tak občané obírání, se totiž pohybuje od 30 až do 450 miliard korun ročně.

Zdroj: https://konecnakaterina.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=749655

Kdyby byli naši občané opravdu obírání o takovou masakrální částku, muselo by se jednat o daňový únik v té výši, protože zdaněné peníze náleží majiteli a ne všem občanům, to dá rozum. Korporátní daň je 19%, daň fyzických osob 15%. Počítejme tu vyšší. Pokud by 450mld. bylo oněch ukradených 19%, musely by ony firmy vytvořit čistý obrat téměř 2,5 bilionu, což je téměř polovina celého ročního HDP ČR, tedy toho, co vytvoří všechny firmy dohromady. V daňových rájích však sídlí jen necelá 3% firem z ČR.

Autorka tedy použila číslo již zdaněného zisku firem, který mnohdy formou podruhé zdaněných dividend odchází ke svým právoplatným majitelům. Prakticky volá po znárodnění zisků.

2 0
možnosti
AK

Pokud se jedná o 450 mld. korun za celou EU, řekl bych, že autorka situaci odhaduje ještě velmi střídmě.

0 0
možnosti
VH

Nějak jste pomíchala jablka, hrušky i švestky.

Není pravda, že fond má pomoci i Francii. Má pomoci státům jižní Evropy, které jsou zadluženy vysoko nad "obligátní" uši.

Není pravda, že tvorba a užití corona-fondu souvisí jakkoliv s dosud vybranými daněmi. Spor je o to, zda ti lépe hospodařící (včetně ČR) mají platit účet za ty, kteří prostředky dávno prošustrovali. Podle KSČ(M) samozřejmě mají.

Není pravda, že se EU nesnaží najít cesty, jak zabránit daňovým rájům v rámci EU. Problém je v hledání názorové shody téměř třicítky států. Zásluha nominantů KSČ(M) v EU-parlamentu je mizivá. Propaganda tím důležitější.

3 0
možnosti
BG

Pro pána krále, to je Káča!

6 1
možnosti
JR

J16a30n 77R15á70ž

15. 4. 2020 10:40

Pro kamaráda bylo primárním důvodem pro přestěhování firmy z Česka únik před šikanováním že strany výkonných orgánů státu. Na firmu požívající ochranu Nizozemska si nedovolí používat šikanózni postupy a požadovat "všimné" při kontrolách ani hygiena, ani celníci ani FÚ. A lepší daňové podmínky jsou bonus.

2 0
možnosti
Foto

Tak pro lidi je určitě lepší žít v (daňovém) ráji než v (daňovém) pekle. No alespoň lidi vidí, co na ně chystáte.

7 0
možnosti

Máte pravdu, je nežádoucí ukazovat občanům a firmám, že to jde i bez brutálního okrádání, mohli by to za chvíli chtít i v jiných zemích. :-/

Jen by mne zajímalo, zda si uvědomujete svoji převrácenou logiku nebo jestli opravdu uvažujete tímhle šíleným způsobem.

8 0
možnosti
AK

Co je špatného na tom, aby firmy platily daně ze zisku v zemích, ve kterých zisky tvoří?

A ne aby si zřídily sídlo na Bahamách, nebo na Kypru (členský stát EU!) a neplatily ze zisku nic.

Země ve kterých tvoří zisky jim poskytly svoji infrastrukturu - a ta není zdarma.

A tak je správné za to neplatit?

4 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 31,16
  • Průměrná čtenost 825x
Jsem poslankyně Evropského parlamentu za KSČM díky Vám, pro Vás a s Vámi.

Seznam rubrik