Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vládě chybí kreativita, kdyby byla více kreativní, dokázala by rozházet ještě více peněz daňových poplatníků za nová drahá auta pro státní správu, za dotace, za budování infrastruktury, která se možná časem ukáže jako nepotřebná, apod. Děkuji pěkně za takovou "kreativitu".

Jsem překvapená, že někoho z KSČM zajímá ovzduší, zrovna strana, ke které se hlásíte, tady zdevastovala ovzduší a prostředí neuvěřitelným způsobem. Co se stalo, že najednou požadujete čistý vzduch? V současné době je totiž vzduch výrazně čistší než býval za vlády vaší strany. 8-o

1 0
možnosti
Foto

Nechte to na pokoji a ono to vyroste.

1 0
možnosti

Elektromobily sice nemají výfuk, ale elektřina, kterou spotřebovávají se vyrábí v elektrárnách, které většinou spalují hnědé uhlí. Dalo by se říci, že jejich komíny nahrazují výfuk elektromobilu. A nejen to. Při výrobě elektromobilu se spotřebuje o 75 % více elektrické energie než při výrobě konvenčního vozu. Nejvíce elektrické energie je třeba na výrobu baterie. Správné by bylo tedy podporovat elektromobily pouze v zemích, kde se většina elektrické energie získává jinak než z fosilních paliv, což není náš případ.

1 0
možnosti
Foto

Ovšem spalování fosilních paliv v dobře konstruovaném systému produkuje mnohem méně zplodin a přeměna na elektrickou energii je účinnější. Spalovací motor má účinnost kolem 30%, ale turbína 50%. A výroba benzínu nestojí nic? A jeho transport atd.?

V případě, že se bude většina energie získávat z jádra, pak Váš argument ztrácí váhu.

1 0
možnosti
Foto

Tvrzení " Nikdo nechce, aby stát platil lidem nákupy elektromobilů" je nejspíš lživé.

Vizte na MPO "Dotační program Nízkouhlíkové technologie, výzva elektromobilita". Stát podle těchto dokumentů zjevně chce platit některým lidem (podnikatelům) nákupy elektromobilů z až 45%. Pokud se do programu někdo zapojí, tak i on nejspíš bude chtít, aby stát platil.

Ale nevylučuji, že Ministerstvo průmyslu a obchodu i případní zájemci o proplacení se v tomto blogu shrnují pod pojem "nikdo", nebo že účastníci tohoto programu nejsou autorkou chápáni jako lidé. Pak by to tvrzení lživé být nemuselo.

0 0
možnosti
Foto

Elektromobilita je slepá ulička. Prostě fyzikální nesmysl.

1. Pokud chcete cestou na větší vzdálenost dobít tak 80% kapacity akumulátoru během řekněme 10 minut, tak budete muset mít příkon odhadem 500kW. Jedna pumpa se 6 stojany tedy tak 3MW. Jistě si dokážete představit nároky na výrobu, ale hlavně distribuci elektřiny.

2. V zimě uváznete na dálnici. Budete si topit, dokud vám nedojde proud. Co pak? Přijede auto autoklubu s dobíječkou?

3. Proč ani dnes v nejnovějších bytových domech není u každého garážového stání zásuvka? To je přeci to nejmenší donutit legislativou stavebníky dělat.

4. Jak si budou dobíjet lidi na sídlištích?

8 0
možnosti

:-).......Pane Flaško, tentokrát bezvýhradný souhlas. Zkuste někde v městě zaparkovat....nepřetržitý proud aut stojících i polovinou na chodnících. Navštivte některá parkoviště.....to bude u každého stání kabel jak ruka aby se to nabilo. Dojde šťáva na dálnici. Odtahovky budou mít rito, nebo přijede agregát a bude nabíjet ? Jsou i jiné méně škodlivá paliva. R^

2 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 29,69
  • Průměrná čtenost 825x
Jsem poslankyně Evropského parlamentu za KSČM díky Vám, pro Vás a s Vámi.

Seznam rubrik