Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Vase uvaha o pricine teto katastrofy je udivujici. Ukazuje dokonalou neznalost financnictvi na svetovem foru.

Financni katastrofa opravdu zacala v USA. Zde dve polostatni financni instituce pujcovaly hypoteku podle pravidel, urcene levicatskym Kongresem (Parlamentem).Pravidla se snazila pomoci slabsim rodinam vlastnit dum. Obcane meli prvni rok nizskou splatku a jejich financni statud byl rozmelnen pro moznost tu hypoteku dostat. (bez osobnich financi pujcujiciho). Vsak po roce splatka vystoupila do vyse urcena na financnim trhu, kdy mene silna rodina nemela financni zdroje v teto situaci pokracovat platit a resily to vystehovanim se a zastavenim splatek.. Jiz predtim vsak tyto dve financni instituce prodali tyto hypoteky bankam (s malym profitem) a tim mohli financne pokracovat v pujckach. Banky pojistily koupene hypoteky a hledaly mozne investory pro tyto "baliky" nemovitosti. Samozrejme, ze moznost dlouhe investicni moznosti (hypoteky byli nejvice na 30 let) nalakalo mnoho duchodovych organizaci (Island investoval do techto baliku cely statni duchodovy system)

Samozrejme cely tento proces se zacal bortit pri neplaceni jiz stanovenych hypotek. Banky prestaly mit nutny prijem a obratily se na pojistovnu. Ta byla jen jedna a tak hrozil krach celeho systemu. Nebyt injekce verejnych penez, cely financni system postaveny na dolaru by utrpel takovy utlum , ze by krize v tricatych letech by byla pohadkou.

Konecni drzitele hypotek ztratily vse. Island si musel na duchody pujcovat, nez se dostal do normalnich koleji

Zde jen mohu, jiste pres odpor mnohych, podekovat panu Kalouskovi s jeho silnou rukou drzet vydaje statu na minimumi. Usetril CR mnoho penez na delsi dobu. Ze to stalo mnoho lidi nesnaze, je pravdou, Proto jmeno "Kalousek" je dnes nazev pro vse negativni v financnich zalezitostech. Ze krize v CR byla mensi nez kde jinde, na to mnoho lidi jiz zapomelo.

0 0
možnosti
JL

pokracovani:

I vy, pani Konecna. Na vase poznamky o vsech nutnostech finacnich organizaci nebudu reagovat. Vase komunisticke mysleni nedokaze spravne posoudit spravnou cestu.

0 0
možnosti
MK

S politováním musím konstatovat, že ekonomice rozumíte jako koza petrželi (tu kozu si neberte osobně).

Rozumný stát se chová tak, že v dobách prosperity vytváří rozpočtové přebytky, které šetří na horší časy. Když prosperita pomine a nastoupí recese, pak z těchto úspor vyrovnává snížený výběr daní způsobený krizí. Dělá to proto, aby nebylo nutné snižovat státní výdaje (důchody, zdravotnictví, školství, bezpoečnost ...).

Před minulou krizí však náš stát rozumný nebyl a pod vedením ČSSD utrácel jak divý i v období prosperity a udělal zásek do státní kasy skoro 800 miliard Kč.

Pak přišla krize a jelikož žádné úspory nebyly k dispozici, nezbylo Kalouskovi nic jiného, než snížit investice. V tomto se musím Kalouska zastat, jiné rozumné a proveditelné řešení v tu chvíli prostě nebylo. Alternativou by bylo pouze snižování důchodů, razantní snížení počtu státních zaměstnanců a jejich platů, spoluúčast ve zdravotnictví a podobné lahůdky, kvůli kterým by vaše rodná strana kvičela mnohem pronikavěji.

0 0
možnosti
PB

P84e12t88r 97B47u91r90i80a94n

23. 10. 2018 14:23

Obecně platí, že pokud banky nikdo nekontroluje, pak se jim příjemně hoduje a účet potom často dopadne na občany. V době krize to bylo stejné. Banky nezodpovědně hazardovaly a jenom v USA se pak do nich muselo nasypat 787 miliard dolarů, aby zůstaly nad vodou. Socialismus pro bohaté a dluhy pro chudé - obojí představovalo tvrdé probuzení.

Zdroj: https://konecnakaterina.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=684311

Lžete jako ostatně komunisté lžou permanentně. Hypoteční krize v USA vypukla po levičáckých vládních nařízeních, aby banky musely poskytovat hypotéky i těm, kteří na to neměli ani příjmy, ani kázeň, tedy plebsu. Prakticky se dá říct, že tato krize je primárně další levicový krach, ostatně jako téměř všechno na co oni packalové sáhnou.

1 0
možnosti
JK

Asi sondovací agitka. Po debaklu hledají komouši třídního nepřítele. Staronově by to mohli být ty zlé imperialistické banky, no návnada je hozena, snad se zde někdo chytí.

Dáli pámbů a zdravý rozum, tak tohle po dalších volbách už od komoušů z parlamentu neuslyšíme.

0 0
možnosti
LK

L65u73b36o57š 89K34r20i78m88l

23. 10. 2018 12:44

Ještě jsem zapomněl požádat paní europoslankyni, aby šla příkladem v reálné ekonomice a konečně něco reálného vytvořila! Zatím jen kecá a agituje!

3 0
možnosti
LK

L85u60b84o97š 59K10r37i92m68l

23. 10. 2018 12:42

Paní europoslankyně žije v divném světě. Hnusní Američané mají nenasytné banky, kterým socialisté v hávu demokratů ordinovali politiku práva na vlastní bydlení pro všechny a následně, když se ukázalo, že chudí opravdu na vlastní bydlení nemají, tak došlo na realizaci zástav a odpis pohledávek a tím i na začátek bankovní krize. Stejnou politiku teď provádí Evropa a všichni se zase budou divit, že to dopadne stejně.

Co se týká řešení dluhové krize v Evropě, tak tam je stejný model s tím, že jsme dluh vyřešili dluhem větším s odloženou splatností. Výsledek je vidět v Itálii, kde v období konjunktury stát prosazuje rozpočet s 2,5% schodkem. Takže budoucnost je zářná a obliba komunistů jistá. Stejně jako to bylo v klasickém socialistickém vtipu: "Kapitalismus je krok před propastí a socialismus je o krok v předu!"

0 0
možnosti
Foto

Safra, to je agitka, ale poněkud dost pokleslá.

Buď máte místní za natolik přitroublé, že vám na to skočí nebo selhává propagandistické centrum a jako rudí jedinci to nezvládáte.

Obávám se, že tady vám nejspíš pšenka nepokvete. Snad kromě několika vyhlášených a profláknutých ....... soukmenovců.;-)

2 0
možnosti
Foto

Pí s. EUkyně jenom ,,kyně". Tedy dle dispozic její rodné strany, ač jistě je i ona schopna kdykoli překabátit, tedy převlek svůj. Výtahy ke kýženým seslím jsou v mnoha ,,šachtách" politiky;-D

0 0
možnosti
Foto

;-D Já nemám nic, ty nemáš vo nic víc. Když to dáme dohromady, nebudem mít vo nic víc. Ale budeme si rovni:-P Ale voni kom měli zásadní dilema již dávno. Zda budou i za komunizmu peníze. Jedni tvrdili, že nebudou. Druzí naopak tvrdili, že budou. Ale byli i tací, co tvrdili, že u někoho budou a u někoho nebudou;-D

1 0
možnosti
LV

Montovnu z Česka jste udělali vy, komunisti. Po válce jste ukradli všechno všem. Nejdřív velké fabriky a banky, potom menší továrny, dílny, statky, půdu, pak živnosti a nakonec, když už nebylo kde brát, tak měnovou reformou i dělníkům úspory. Všechno jste přivedli zu grunt, a teď tady bude vykládat něco o montovnách? Ty vy jste udělali ze země, kde z českého kapitálu povstal jeden z nejrozvinutějších průmyslových státu světa, trosku. Vezměte třeba auta - před válkou ty byly 3 automobilky s kompletním výrobním programem od lidového vozu až po luxusní limuzíny - Škoda, Tatra a Praga. K tomu spousta dalších působících jen v omezeném segmentu - Aero, Wikov, Zbrojovka, Jawa, Walter... Karosáři světového jména - Sodomka, Uhlík, Petera, motocykly Jawa, ČZ (jako jediný neamerický výrobce na světě směl prodávat svoje motorky pod značkou Indian)... Co zbylo? Favorit, na koleně lepená Tatra 700, zkomírající LIAZ, Tatra s motorem ze stojedenáctky, Jawa 634 s motorem původně z péráka...

Sem jste to dotáhli, vy budovatelé zářných zítřků!

Tak se laskavě chyťte za nos a zalezte někam do díry. Nechápu, proč už dávno nejste rozpuštěni.

4 0
možnosti
Foto

J57a13k41u79b 72R33o48t21h

23. 10. 2018 10:20

Jako obvykle víte prd (v tomto případě o příčinách krize), ale vůbec vám to nevadí, abyste se tu producírovala. Nu, dáte to jako obvykle i na rudé HaNo, tam vás za to slaboduší členové partaje pochválí. Tady to ale asi nikdo neudělá. :-/

6 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 30,92
  • Průměrná čtenost 825x
Jsem poslankyně Evropského parlamentu za KSČM díky Vám, pro Vás a s Vámi.

Seznam rubrik