Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Třeba Hejna a Dvořák

0 0
možnosti
Foto

Máme se nejlépe v historii, ale všechny nás extrémně zatěžuje, že musíme živit například obrovskou armádu poslanců v Bruselu. Dále musíme zaplatit všechny jejich výmysly, nařízení, doporučení a k tomu všechny ty komise a rady a agentury, které přikazují, nařizují, omezují a tím ještě všechno prodražují. Za sebe musím říct, že bych raději dala peníze někomu nemocnému nebo samoživitelce nebo třeba i mladšímu na bydlení, jenže nemůžu, protože nemám, protože obrovskou část mých příjmů spolknou lidé jako Vy. A Vy se nepochybně máte dobře bez "ale", jen je to na úkor právě těch nejchudších.

4 0
možnosti

Tak tahle diskuse mě fakt pobavila. Ale pro autorkuRv

2 0
možnosti

Co Vás pobavilo nejvíc?

0 0
možnosti

Nejlépe se má paní Kateřina Konečná ;-D

2 0
možnosti

K maminkám samoživitelkám: co budeme dělat, až se za ně prohlásí všechny matky? Přece se k partnerovi přiznávat nemusí, že?

Nebylo by lepší donutit platit otce? A pokud otec "není znám" - to opravdu máme takové ženy litovat? (No, vzhledem k MeToo možná každou ženu, která měla sex.)

4 0
možnosti

Pracující rodičům dotujeme snížením daně a těm chudším dětskými přídavky. Jak to, že nezbyde ani na oběd?

Mimochodem (Vy to prakticky nemůžete pamatovat), ale i za mého rodičovského věku, v blahém socializmu, existovaly děti, které měly k obědu "jen" nemazaný krajíc chleba - tehdy o tom ovšem Rudé právo nepsalo (a psát nesmělo). A i tyto děti vyrostly ve zdravé a chytré jedince. (Ostatně, moji rodiče byli v dětství rádi i za chleba suchý - a dožili se požehnaného věku.)

5 0
možnosti

I podprůměrně zdatný statistik by Vás poučil, že je zcela samozřejmé, že nad průměrnou mzdou je jen cca 1/3 zaměstnanců. Vždy a ve všech typech společností. (Ovšem, podud byste to chtěla slyšet a pokud byste se - i případně takto poučena - chtěla k této vědomosti znát: nehodí se k Vaší propagandě.)

Proč se mne podařilo vysvětlit i mým vnoučatům, končícím základní školu či začínajícím střední. Je to dáno faktem, že je vždy více míst v méně honorovaných zaměstnáních. Příklad pro tupé: U stavební firmy je nejvíce přidavačů a pomocných dělníků s nejnižším platem. Dvakrát méně je zedníků. Políři jsou dva či tři a stavitel jeden. Protoe průměr bude určitě nad platem přidavačů, kteří však tvoří více než 60 % osazenstva, bude mzda nespravedlivá. I kdyby rozdíly byly desetikorunové.

Ani takovou samozřejmost jste si, soudružko Konečná, neuměla zjistit? Nebo nechtěla?

5 0
možnosti

1. Ono bylo možné před rokem 1990 koupit vlastní byt? A malý domek (který je dnes v ceně bytu) si také nemohl koupit každý. Ani tenkrát.

2. Jistě, že se zvyšuje úroveň v průběhu let jaksi "automatiky". No - v lidově demokratickém a posléze socialistickém Československu v zrostl HDP od roku 1948 do roku 1988, tedy za čtyřicet let skoro na 2,6násobek. V České republice vzrostl jen malinko víc - na 2,7násobek. Ovšem za pouhých 25 let. Co myslíte, kdy rostla životní úroveň rychleji?

Ještě drobná poznámka: To, co člověk potřebuje, je kvalitní bydlení. Nemusí být vlastní ani náhodou. A nárůst počtu bytů i průměrné plochy také o něčem vypovídá.

1 0
možnosti
Foto

Máme se nejlépe v historii, ale nejsme u vesla. No řekněte, není to k zlosti?

Co se týče bydlení, tak zatímco jsem za minulého režimu čekal na byt 20 let, tak za současného jsem si za 10 let našetřil na vlastní domeček.

A jak pomáhá Vaše strana sociálně potřebným? Zlaté oko Šivovo a Lomonosovovo motokolo.

Rv

10 0
možnosti

;-O;-O;-O ale s Falmerem by bylo líp!!

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS