Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J41a52n 76Š71u34r90c

11. 12. 2017 19:40

Přestaňte nám vy komunisti už konečně kecat do našeho života. Dělali jste to více než 40 roků a jak to dopadlo to všichni víme.

0 0
možnosti
Foto

Zrušit omezování svobody podnikání není asociální, protože právě ti podnikatelé zaměstnávají spoustu lidí. Ti by po všech nesmyslných zásazích levice skončili na dlažbě.

0 1
možnosti
Foto

O určených státních svátcích, nejsou to všechny, nekteré mají výjimku, protože nejsou tak důležité, bych zavřela všechny obchody a nejen velké a pak by pravice nemohla argumentovat, že je omezena svoboda podnikání. V Rakousku to tak mají a to dokonce i v neděli, to zavírají téměř všechny obchody. České podniky jsou také povinny dát svým zaměstnancům volno o svátcích, pokud to neznemožňuje charakter výroby, jak je dáno zákoníkem práce. Pracovat by se mělo jen tam, kde to je nezbytně nutné v nemocnicích, anebo u členů IZS, možná bych povolila nějakému soukromníkovi otevřít nějakou tu restauraci.

3 5
možnosti

Jasně, zakázat i hospody. A ty by měly mít otevřeno jen v pracovní dny od 8 do 17, s polední pauzou na oběd mezi 12 a 13 hodinou. Takto jste to myslela?

6 1
možnosti
Foto

Já chci taky o svátcích nechodit do práce! A v neděli a v noci jakbysmet! Celej život mně napřed komunisti, potom kapitalisti vykořisťovali a nutili dělat ráno, odpoledne, v noci, v sobotu, v neděli a ve svátek. Já chci taky zákaz práce ve svátek. Je třeba ve svátek zavřít ordinace, nemocnice, odstavit elektrárny, plynárny, poslat domů policajty, hasiče, železničáře, autobusáky, řidiče tramvají a autobusů a další profese, kterých se nikdo neptal jestli je to omezuje. Když se ten zákon začal prosazovat, tak na nás všechny se zapomnělo. Paní Konečná prosím, prosím... Zasaďte se o to aby se zákonem nařídilo, že když se nesmí ve svátek prodávat v krámě, tak se zakáže jakákoliv práce. Pěkně prosím. ;-D

10 0
možnosti

Komunisti se tváří jako lidumilové - přitom tu čtyřicet let provozovali státní otrokářství. Že autorka raději nechodí kanálama... [blicí smajlík]

6 1
možnosti

I41v59o 89Ž27á62č49e64k

2. 12. 2017 22:50

Lidé si stejně koupí to, co si koupit chtějí. Když budou vědět, že v ty a ty dny bude zavřeno, tak se předzásobí. Takže personál obchodů bude muset udělat stejnou práci, akorát za kratší čas, neboli ve větším frmolu. Už dnes to před svátky vidíme, a před Vánocemi, kdy bude zavřeno dva dny po sobě, to tak bude tuplem. Sváteční pohoda vykoupená předchozím stresem.

1 0
možnosti
Foto

...a bez příplatků za svátky. Byla doba, kdy se mi "svátkovné" setsakra hodilo.

5 0
možnosti
Foto

R30o13m66a55n 21K64o17z39e94l

2. 12. 2017 21:36

Ve dnech 25.12. a 1.1. bylo všude zavřeno i bez zákona, všichni to věděli a brali to, aspoň v mém okolí. Nedávno jsem dal řeč s paní, co pracuje ve 4směnném provozu a říkala, že jí pracovní víkendy nevadí, děcka mají své zájmy a s manželem být doma nepotřebuje, to spíše naopak. Tak je to i s mnoha prodavačkami. Některé supermarkety to ještě zaměstnancům vynahradí tak, že 14 dní před Vánocemi prodlouží otevírací dobu, také je zřejmé, že den přes svátkem je tam větší nápor lidí...a hlavně musí do práce zas chodit kontroloři, nechápu, jak to někdo může dělat.

1 0
možnosti
Foto

Víte, ta argumentace p. poslankyně je trochu zavádějící. Lidé skutečně slyší na křik pravicových stran o omezování podnikání. Jenže - nalejme si čistého vína. Kdo ty velké obchodní řetězce u nás vlastní? Zahraniční kapitál. Tady si pěkně vydělají, protože hloupí Češi jim to dovolí, čeští zaměstnanci mohou dřít do úmoru a oni pak penízky pěkně převedou do ciziny, do svých mateřských zemí. A tam se pak lidé mají dobře. Dokonce jejich prodavači nemusí o víkendu pracovat, mzdy mají zřejmě slušné. Tak proč jim to jejich podnikání a odírání českých lidí trochu neznepříjemnit a to jejich "podnikání" jim trochu neregulovat? Jen se jich tolik nezastávejme. Velké řetězce odírají české dodavatele i zaměstnance, za vidinou skvělých hospodářských výsledků. Protože my jim to dovolíme.

2 9
možnosti
Foto

takovouhle argumentaci jsem slýchával na vojně při PŠM (politické školení mužstva)

12 1
možnosti
Foto

J19a69n16a 16M42a49j18o45v78á

2. 12. 2017 18:51

Kupte si ty velké obchody a pak dávejte volno.

12 1
možnosti

Je uplne otresne vase mysleni. Mluvim o komunistickem mysleni clena teto organizace. Zase chce diktovat upravu neceho, co neni v jeji kompetenci. Nasleduje diktat jako v dobe, kdy tato organizace pri uchopeni moci nam (zlinakum) zrusila pracovni system volnych sobot a pracovni dobu od 7hodin do 12ti a od 14 hodiny do 17te. To se psal rok 1948. Popsany system byl u Batu jednim z nejpokrocilejsim v tehdejsi republice.

9 0
možnosti

Co to plácááte. Na západě jsou o svátích uzavřeny obchody taky viz. rakousko a tam žádný komunismus nebyl.

2 0
možnosti

Ty mzdy budete zvyšovat ze svého?

5 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 31,24
  • Průměrná čtenost 825x
Jsem poslankyně Evropského parlamentu za KSČM díky Vám, pro Vás a s Vámi.

Seznam rubrik