Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jo, jo. Z 90 % se o nezaopatřené děti starají matky. Ostuda soudů!!! O svěření dětí rozhodují genderově nevyváženě. V případě, že vychovávat chtějí oba rodiče, v 93 % případů svěří dítě do péče matky. Velice často bez ohledu na fakt, že otec má všestranně lepší předpoklady.

Pokud se týká manželství - doporučuji znova nastudovat vaše klasiky a poučku, že manželství je legalizovaná prostituce. Ta věta (trochu drsně) vystihuje fakt, že manželství byla především institucí k ekonomickému zajištění. Bez ohledu na to, zda tak přímo vznikala, nebo že se v tuto instituci změnila v průběhu let. Ostatně - mnoho dnes přetrvávajících manželství není ničím jiným.

1 1
možnosti

P66e37t91r 37S56k85á31c58e90l

26. 4. 2017 19:14

Ono "jejich" klasikové mohou být po roce 1990 spokojeni. Před tím rokem se totiž razilo heslo: "Neustálé uspokojování stále rostoucích materiálních a kulturních potřeba obyvatelstva". Jen se rozhlédněte po parkovištích před supermarkety, jak to tam sviští. Za 27 let se byť neschopným chlapcům ve vedení státu podařilo to, oč vlastně "oni" marně usilovali skoro v celé druhé polovině minulého století.

Trošku jiný pohled na manželství, na rodinu:

"Mužje sloup stanu, žena jeho plachtou a děti jsou provázky, kteréstavbu spojují" » Arabské přísloví.

1 0
možnosti

Nerada autorce šlapu do jejíh idealistické představy světa a lidské společnsti, ale historicky nikdy nebylo smyslem rodiny poskytování plnohodnotných citových vazeb, nýbrž právě ono autorkou zavrhované materiální zabezpečení. Zkrátka vyvést a postavit do života (a tím poslat do dalších generací svoje geny), je v případě lidských mláďat v každém směru tak náročné, že pouze matka na to nestačí.

A nutit někoho, aby se staral (hmotně) o cizí mláďata, je proti přirozenosti. Nemluvě o tom, že tak vychováváme generaci potomků se špatnými návyky (žijící se zkušeností, že za neschopnost, nezodpovědnst či hloupost jednotlivce přebírá odpovědnost společnost) a zároveň si zužujeme genetickou základnu lidí schopných a zodpovědných, protože ti, zatěžováni povinnou péčí o nezodpovědné a neschopné si pořizují méně potomků (jenom tolik, o kolik důvodně předokládají, že se dokáží kvalitně postarat).

Je mi sice srdečně líto dětí, které doplácejí na nízkou kvalitu svých rodičů, ale snaha, aby se všechny děti měly stejně dobře (aniž jim to zajišťují jejich rodiče) je z celospolečenskéh hlediska zhoubná. Zejména, když není prakticky možné kontrolovat, zda vynaložené prostředky skutečně přispěly ke zkvalitnění života dítěte a jestli jejich vynaložení bylo nezbytné.

7 2
možnosti

Inu, lidovce v mnohem nemusim, ale toto je 'nemozny' clanek. Stat, ktery prestavuji ostatni do poceti takoveho ditete nezainteresovani obcane, opravdu nemuze za spatny vyber partnera zenou.

3 2
možnosti

Kontroverzní europoslankyně opět plácla vedle, jak častokrát.Rv

0 0
možnosti

Ono to není vedle. Je to prostě bolševicky.

1 1
možnosti
Foto

Nestrkejte nos do našich věcí a chudoby ubude. To platí pro všechny politiky !

8 0
možnosti
Foto

S chudobou se dá bojovat jen tak, že každý převezme zodpovědnost za svůj život a nebude čekat, že stát obere na daních ty zodpovědnější a úspěšnější, aby je rozdal těm, kteří umí jen natahovat ruce. Čím více budou lidé odkázáni jen na sebe, tím méně bude těch nezodpovědných.

14 1
možnosti
Foto

S Čunkem v plné míře souhlasit nemůžu, ale asi bych víc prosazoval odpovědnost žen-matek za osud svůj a svého dítěte. Minimálně by se však musela výrazně zlepšit vymahatelnost práva a zájem o rodiny vychovávající potenciální zodpovědné občany a ne pobírače dávek.

7 0
možnosti

J58a90n 53R26á93ž

26. 4. 2017 11:06

Rodina byla vždy chápána jako vztah muže a ženy, kteří v manželském svazku vychovávali děti. Jednou ze základních funkcí rodiny bylo i ekonomické zabezpečení výchovy dětí.

Zajistit finanční stabilitu měl na starosti muž a schopnost toto splnit bylo důležité kritérium pro výběr partnera.

Když je dnes pro ženy hlavním kritériem žen pro výběr partnera , potenciálního otce svých dětí, sexuálni výkonnost a fyzická atraktivita, nikoliv odpovědnost a spolehlivost, dostala se funkce muže-živitele rodiny do pozadí. Za tohoto stavu se nemůžeme divit, že je tolik samoživitelek.

Považuji že absurdní, aby stát nahrazoval úlohu, kterou má vykonávat v prvé řadě muž/manžel. Ale to as v zájmu dětíi nutné, když ženy stale předstírají nebo si namyšlejí, že se o sebe a dětí, v době genderové rovnosti, dovedou postarat samy a neberou na vědomí, že to dokáže jedna žena ze sta...... možná ani to!

10 3
možnosti

Mně se to zálohové výživné také nelíbí, ale netýká se přece všech samoživitelek. A mezi námi a páni, jak poznáte, že budoucí otec je a bude neplatič?

6 3
možnosti

Co na to odpovědět? Inu, během pobytu večer ve vinárně či hospodě a následně během společně strávené noci fakt asi těžko ....[>-]

8 2
možnosti

...není to náhoda jako u těch dvou "cestovatelek" nebo čtyř zpravodajců ...nó on se určitě stát v nejhorším postará a toto je velice nezodpovědné v podpoře takovéhoto myšlení...!!!!

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS