Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Děvčata, zaměstnaná u Bati za rok až čtyři léta ušetří si 3000 až 12.000 Kč. S těmito úsporami se vdávají, nebo je vkládají do obchodu svých rodičů a pod. Vdané ženy se zásadně nezaměstnávají, neboť Baťa je toho názoru, že dobrá dělnice nemůže být zároveň dobrou hospodyní a matkou. Každý Baťův muž vydělává dost, aby ze své mzdy a účasti na zisku uživil ženu i děti. Z pracovního řádu obuvníka, než byl KSČ zlikvidován) ... Pak šly ženy do směnných provozů a budovaly ... :-)

1 0
možnosti
JK

J11o84s66e93f 59K82o25z36e56l

14. 2. 2017 12:45

Doposud i bezdětné ženy odcházejí do důchodu dřív. Za každý rok je 1,5 pct. důchod vyšší. V případě žen, když budou rok přesluhovat, tak dokonce o 6 pct mohou mít důchod vyšší.

0 0
možnosti
ZB

Vážená autorko, vy nejste součástí řešení, ale problému. Nízký podíl žen na vedoucích místech - politických nebo komerčních jde ruku v ruce s všeobecně nižším finančním hodnocením žen. Bohužel, hodně žen o sobě hlasitě a hrdě prohlašuje, že nejsou feministkami a vůbec si neuvědomuje, že to byl feminizmus, který jim vybojoval možnost veřejně se projevovat. Feminizmus se v české řeči změnil na nadávku, díky velice omezeným mužům, kteří si potřebují dokazovat, že mají "koule" tím, že se posmívají jiným. Ale časy se mění, mladá generace pohlíží na abominace páchané na jejich matkách ( brzké sňatky, práce+domácnost, výhradná starostlivost o děti i rodiče atd) jako na něco z doby kamenné a tak věřím, že vztahy mezi pohlavími se již brzo dostanou do norem 21. století. Bohužel, většina žen nad 40 let byla ještě vychována jak v rodině, tak ve škole k totální nesamostatnosti a závislosti na muži v jejich životě. Díky brzkým sňatků a rodičovství nikdy neměli šanci dělat nezávislá rozhodnutí a pro většinu je již pozdě. Jen rovnoprávnost ve společnosti a na pracovišti přinese rovnoprávnost i v rodině. Průmysl a zemědělství prošlo za posledních 100 let obrovskou změnou a jedním z následků jsou dvouvýdělečné domácnosti . S ohledem na změny ekonomické musí nastat i změna společenská , model rodinné dělby práce, jak fungoval tisíciletí již nelze dále aplikovat.

0 0
možnosti
VL

Vážená paní, JÁ SE STYDÍM ZA ČESKO A ZA ŽENY, CO NEUMÍ ANI PŘEMÝŠLET. U nás jsou ženy diskriminovány a ještě s tím souhlasí. Děti se zneužívají jako na běžící páse a ženy nic. V politice jsou lidé jenom pro peníze, zatímco česká společnost klesá do pekel. Nebýt EU, za kterou se stydíte místo za Česko, tak je tady situace k nevydržení. Lidé, co neumí myslet a lžou sami sobě jdou u nás do politiky.

1 0
možnosti
VH

Ó, pláči. Hlupák ovšem nezváží, proč mají ženy nižší důchod a žvaní a píše. Většina žen, které jsou dnes v důchodu měla důchodový věk o 3 až 6 let (píši většina) nižší, než jaký mají muži. Řekněme v průměru o 4,5 roku. Takže každá měla méně odpracovaných let a tedy méně procent z výpočtového základu (za každý rok 1,5 %). Už jen to "zvýhodnění" žen v dobách vlády vaší strany znamená, že zásluhová část důchodu je u žen v průměru o 11 % nižší, než u mužů. Už znáte ten podstatný rozdíl? Daný jedním z mnoha levicových keců - "oceňujeme význam ženy" (dřívějším odchodem do důchodu). To ovšem Vaši hlavičku nenapadů. Je uzpůsobena poslanecky - kecat, kecat, kecat.

Připočtěte vyšší počet předčasných důchodů u žen (musí se přece postarat o domácnost dítěte) a nižší počet prodloužení doby odchodu do důchodu a máte doma ten nižší důchod.

1 0
možnosti
MB

Důchod je odrazem toho, co člověk do systému vložil. Není sociální dávkou... Například, u OSVČ žen, tento úkaz nebývá spatřován a žádné kvóty zde předepisovány nejsou ! To je divné ... O důchodu z Brusele asi nemá smysl psát, snad jenom to osvědčené - "Za co, soudruzi - za co" !? ... :-)

0 0
možnosti
Foto

Člověk, který nikdy nepracoval, píše o práci a mzdách.

8 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 31,16
  • Průměrná čtenost 825x
Jsem poslankyně Evropského parlamentu za KSČM díky Vám, pro Vás a s Vámi.

Seznam rubrik