Diskuse

Davos a my

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Ó, jak jsme chudí. Zejména ve srovnání s dobou před 30 roky! Vozíme si zadky jen ve čtyřnásobku osobních automobilů, máme k dispozici o 15 % bytů více, prožereme na obyvatele o 6 % víc masa, cestujeme po celém světe v létě i v zimě. Ó jak my jsme chudí. Ó jak jsme zchudli za poslední čtvrtstoletí!!!

2 0
možnosti
VH

Moc se mně líbí, když nějaká skupina má "nadstandardní výdělky". Co je standardem takové skupiny? Co je standardem platu manažerů? Padesát procent platu a náhrad europoslance? Polovina důchodu exeurokomisaře?

Ale vážně: Co je nadstandardní výdělek manažera? S čím je srovnáván? Ne, nadstandardní výdělek celé skupiny nemá reálnou náplň. Je to jen štvácký plk.

1 0
možnosti
VH

Jsem skutečně zdrcen faktem, že několik lidí má polovinu majetku světa (jakpak se to počítá??)! Oni ho totiž rok co rok sežerou celou polovinu světa? Nebo nesežerou? Snad to bohatství není ve "výrobních prostředcích" (definice viz Kapitál)? No jo - ale proč to vadí? Těm výrobním prostředkům (které živí celý svět) je v jejich rukou jistě lépe, než těm 99 % výrobních prostředků, které sice v ČSR (ČSSR) vlastni všeholid, které však fakticky ovládalo cca 50 vrcholných funkcionářů KSČ (tehdy ještě bez onoho "M" na konci). Tedy asi 0,00033 % celkové populace republiky.

Copak nám povíte ještě?

1 0
možnosti
VH

Proč by nemohli "mocní tohoto světa společně poklábosit a zapředstírat, že jim záleží na osudu světa"? Je to méně nebezpečné, než když europoslanci společně klábosí a zapředstírají, že jim záleží na osudu Evropy, ba snad i světa světa. O klábosení Evropské komise nemluvě.

0 0
možnosti
Foto

Musím se zastat. Ty statistiky jsou oběktivní, ale co s tím. Mnoho lidí kouká jen do svého žlabu a pokud je plný tak je mu okolí u zadku.

Jenže to jedno procento ví, že před 100 lety Lenin s Trockým dokázali provést úspěšně revoluci a zabrat bohatým majetek. (úsměvné je že tu revoluci zaplatili bohatí) To je do dnes pro ně černá noční můra a udělají vše aby se to nepakovalo. Dalo jim hodně starostí tento režim zlikvidovat.

Nás co máme dost ve žlabu a ani ty co nemají dost do huby to ještě nedostihne ale naše další generace ano. Na to má jedno procento lidí, neuvěřitelné množství peněz a litovat jich na uskutečnění jejich snu nebudou. Například pan Sorse, proč ze své kapsy rozhazuje tolik peněz. Z lásky k lidu? Cha, cha. Nebuďme naivní.

Takže si přečtěte knihu 1984 od G. Orwela. Tam je to moc pěkně popsané.

Můj názor, jak je trochu klepnout přes prsty:

Korporace nesmí ovládat vlády států.

Znárodnit všechny banky. Ty by měli být pod patronátem státu. (Ty soukromé nadělali za 200 let v honbě za penězi strašnou paseku)

Limitovat daněmi majetek jednotlivce, ale dopřát mu za podnikatelský talent dost, ale ne hodně. ;-)

0 0
možnosti
VH

Nepoučitelní :-) Vše, co je řízeno státem (rozuměj: bezskrupulózními politiky) spěje k ekonomické záhubě (v Rakousko-Uhersku stejně, jako v první republice, za komunistů, stejně jako dnes).

0 0
možnosti
MC

RvPaní konečná zavřete se ve své stranické buňce a studujte nadále vaše spravedlivé levicové velikány.

3 2
možnosti
MB

p. Konečná, jste šťastný člověk ! Máte plné právo poděkovat Komunistům za jejich nemožné vedení země a následný pád. Nikdy by jste se totiž nedostala tam, kde jste nyní. Vy osobně na tom nemáte podíl. Jde o Vaše rodiče, kteří napomáhali rozvratu našeho hospodářství, s jeho následným výprodejem Západu. Okradli rovněž předky mé a zkomplikovali život rodičům mým. Doba ukázala naprostou směšnost bývalého učení - Vám situace opět napomohla tím, že jste se vyhnula řádné práci ! Piště dále, nějakých 10 - 15%, to ještě hodí ... :-)

3 0
možnosti
ZH

Di do háje ty bolševická náno. Správně ti to řekli tenkrát ty tetky na vesnici, když jsi začínala.

3 1
možnosti
Foto

jak to dopadlo, když do politiky přišli po 89 chudáci, jsme byli svědky a doplácíme na to dodnes. Oni ti chudáci jsou sice dnes už boháči, ale zdá se, že musí skákat jak jim poroučí zezadu ten, který jim k tomu bohatství pomohl. Pro mne je mnohem přijatelnější elév politik miliardář, jak elév politik s prázdnou kapsou.

0 0
možnosti
Foto

J94a27k87u34b 19R47o63t68h

31. 1. 2017 18:49

Sancta simplicitas!8-o

1 0
možnosti
Foto

Milá paní, touto větou, kterou uvádíte, jste mne teda dostala, to jste si naběhla na vidle (dovolil jsem si poupravit):

Hlavní strůjci tohoto “(komunistického) zázraku“ si mnou ruce a užívají si doživotní penze z peněz daňových poplatníků.

Ano je to tak, vaši rodiče a další aparátčíci komunistického režimu před rokem 89 si u nás užívají nejvyšších důchodů.

Prosím uveďte, milá paní, společnost, kde levicové síly (jak jste bytostně přesvědčena) úspěšně vládnou, či kdy vládly.

Je mi jasné, že jste ve vaši partaji hodnocena za publikační činnost, ale za ty peníze co máte v EU parlamentu je to tedy bídný výkon.

2 0
možnosti
Foto

Úspěšně si levice počínala v San Marinu. Tam se tak velký neúklid nevlezl. A také v Číně, která zase je příliš velká na ten malý neúklid.

0 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 31,16
  • Průměrná čtenost 825x
Jsem poslankyně Evropského parlamentu za KSČM díky Vám, pro Vás a s Vámi.

Seznam rubrik