Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Spojené státy eurostandardy nepřijmou, jsou někde jinde. Měří v palcích a stopách, jejich normy diametrálně odlišné. Hlasujte proti, pak samozřejmě karma R^

1 1
možnosti
AK

Celé je to v rozporu se zájmy občanů EU a tak si myslím, že TTIP přijata bude.

1) Část europoslanců má takovou lidskou úroveň, že nejsou ani schopni pochopit oč vlastně kráčí

2) Části to koncerny rády zaplatí - návratnost budou mít takto vynaložené peníze skvělou

3) Na část poslanců USA něco ví - přece ty odposlechy nedělají jen tak. A po docela maličkém vydírání budou i tihle poslanci pro.

Kdyby to byla rozumná smlouva, byla by přece odmítnuta...

3 0
možnosti
KV

No co, EU bude kolonii USA pod dohledem nemeckeho protektora a my zase kolonii Nemecka. Takze zase na ocase.

0 0
možnosti
JR

J64a36r46a 77R67a75n50k

7. 7. 2015 19:56

To bude v poradku, temer kazdy Cech umi nemecky, takze se domluvime:-)R^

3 0
možnosti
AK

Pokud si USA přeje přijmout evropské standardy v oblasti ekologické, ochrany spotřebitele nebo pracovněprávní, ať to klidně udělá.

Pak je zbytečné k tomu uzavírat nějakou smlouvu.

Jenže oni si přejí do smlouvy netarifní překážky obchodu (a žádné jiné prakticky nejsou) zahrnout. Tím považuji za prokázané, že si přejí dosáhnout pravý opak - snížit uvedené standardy na svoji úroveň.

Co se týče zaměstnanosti - smlouva by měla učinit obchod efektivnější a já jsem ještě nezažil, aby efektivnější činnost vyžadovala větší počet pracovníků. Takže i vyprávění o vytvoření nových pracovních míst je třeba odkázat do říše pohádek.

No a nakonec "ochrana investic". Je to luxusní život pro obchodní společnosti, mít možnost žalovat stát prostřednictvím soukromých arbitrů a vědět, že naopak to nejde (stát mě jejich prostřednictvím žalovat nemůže), že jednání je neveřejné, že není možnost odvolání, že arbitři rozhodují "podle obchodních zvyklostí a svého svědomí" a že pokud podám žalobu, oni mají práci. Takže nemohou žaloby zamítat - ve svém vlastním finančním zájmu.

Nechme stranou, že je to urážka právních řádů země EU, kterým se tak dává najevo, že ty jsou jen pro ten póvl, korporace se tam obtěžovat nebudou - třeba by tam také mohli rozhodnout v jejich neprospěch.

No a pak každá vláda musí své záměry s korporacemi konzultovat - zákaz těžby zlata pomocí kyselin, zvýšení minimální mzdy a vlastně cokoliv co by mohlo prospět občanům. Jinak riskují žaloby pro ohrožení budoucích zisků.

Takže vlastní občané jsou druhořadí a volby jsou zbytečné - podstatné bude co chtějí korporace.

Ale třeba to tak má být - za Kalouska jsme obdarovali církve, teď budeme obdarovávat korporace...

5 1
možnosti
JR

J38a71r18a 43R23a44n91k

7. 7. 2015 19:55

Budete se divit, ale jsou to prave nektere staty USA a ted i Kanada, ktere privadi minimalni plat 15.--$ na hodinu a s tim uz se da slusne zit. Znam mlade, kteri zacinaji na 10.50. pak se musi delit o bydleni, protoze najmy jsou stale stejne.

1 1
možnosti

Na KSČM je fascinující, že se sice nevzdala své marxistické rétoriky, ale to jí nikterak nebrání být dobrým spojencem Putinova fašistického Ruska.

4 2
možnosti
KV

Nepouzivejte cizi slova, kdyz jim nerozumite. ;-)

1 4
možnosti
Foto

Kremelskou globalizaci jste asi nezažila. To bylo žůžo. Rv

3 1
možnosti
AS

A54d41a57m 46S59t20a45v16a

7. 7. 2015 17:55

Ženská, vy jste z toho bolševizmu pomatená, až to bólí!

3 2
možnosti
KV

A vy zase z toho horka.

1 2
možnosti
DB

Jako vlastně u všeho tkví ďábel v detailu. Všeobecně platí, že se EU a USA budou muset dát dohromady. --proti Číně. ( Čína má 1.4 mld obyvatel a EU s USA dohromady jen něco málo přes 800 mio obyvatel) . Jenže to musí být prvně EU federace, Což ještě není a to je ten první čertík v pytli.

A těch dalších čertíků je spousta a jsou v každém paragrafu smlouvy. A největší ďábel je skutečnost, že EU nemá armádu a USA mají nejlepší vojenské síly na světě. 

Kdyby došlo k nějaké rozepři, kterou by se nepodařilo urovnat u jednacího stolu rozumně, došlo by na vydírání pomocí poukazu na vyspělejší vojenské síly a kdyby ani toto nevystrašilo Evropu dostatečně, pak při přímém vojenském konfliktu nemá EU proti USA šanci.

Tedy jinak řečeno. Je třeba zveřejnit plné znění TTIP a pak nechat evropské odborníky a veřejnost rozhodovat o tomto pokusu. 

Jen na okraj...podívejte se na naprosto úžasnou dvojakost myšlení některých lidiček.....

Na jedné straně propagují nutnost sjednocení EU a USA a na druhou stranu jsou proti federalizaci EU. TOTÁLNÍ NELOGIKA, která opět je buďto produktem nemyšlení nebo produktem úplatku,

2 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 31,24
  • Průměrná čtenost 825x
Jsem poslankyně Evropského parlamentu za KSČM díky Vám, pro Vás a s Vámi.

Seznam rubrik